Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kajak-kenu-szövetség (ICF) igazgatótanácsának ülésén elfogadták a világbajnoki program módosítását, amelyet a síkvízi bizottság elnöke, Vaskuti István terjesztett a testület elé.

Az egyes távok döntőit a jövőben egy blokkban bonyolítják le: az 1000 méteres futamok A döntői hét, az 500 és 200 méteresek fináléi öt percenként startolnak, és csak ezt követően kerül sor az eredményhirdetésekre. A szoros program kedvez a sportág televíziós közvetíthetőségének, s több versenyzőnek garantál szereplési lehetőséget, ám mindez nehézségeket is rejt magában.

Angyal Zoltán a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya a következőképp kommentálta a döntést: "Amíg az egyik szemem sír, addig a másik nevet. A nemzetközi kajak-kenu sport egészére hosszú távon kedvező hatással lesz a változtatás, a rövid távú érdekeinket azonban nem szolgálja. Jól járnak a nézők a helyszínen és a közvetítést a televízión keresztül követők, de az egyazon távon duplázásra képes versenyzők helyzete lehetetlenné válik. Janics Natasa és Kovács Katalin közül például egyik klasszisunk sem tud majd elindulni egyesben és párosban is az olimpiai távon. A megváltozott program miatt a közeljövőben a szakmai bizottság és az elnökség elé terjesztem a válogatási elvek módosítását. Bánkódni azért nem kell, hisz nálunk a második egységekben is nemzetközi klasszisok forgatják a lapátot, így ők is több lehetőséghez jutnak majd."