Vágólapra másolva!
A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége az elmúlt hét végi országos bajnokság után hétfői ülésén kijelölte az aarhusi Eb-re (március 27.-április 3.) és a sanghaji egyéni vb-re (április 30.-május 6.) utazókat.

A férfiak vb-csapatának a tagja Fazekas Péter (Langenlois - osztrák), Jakab János (BVSC), Pázsy Ferenc (Plüderhausen - német), s a negyedik játékos az Eb után kerül kijelölésre.

Női pingpongosaink közül a következő versenyzők utaznak a világbajnokságra: Bátorfi Csilla (Langweid - német), Fazekas Mária (Statisztika), Póta Georgina (Statisztika), Tóth Krisztina (Busenbach - német). Az Eb-n rajtuk kívül még Zwickl Dániel (Tegernheim - német), Lindner Ádám (BVSC) és Molnár Zita (Statisztika) vehet részt, utóbbi kettő kiajánlással, klub-, illetve szponzori költségen. (Az elmúlt hét végi országos bajnokságon a nőknél Fazekas Mária, a férfiaknál a vele csak névrokonsági kapcsolatban levő Fazekas Péter győzött egyéniben.)

"Az Európa-bajnokság női csapatversenyében a négy közé jutásért élet-halál küzdelmet vívunk majd a horvátokkal, és amennyiben nyerünk, már minden lehetséges. Ami az egyest és a párost illeti, Tóth Krisztina és a Tóth, Bátorfi Csilla kettős feltétlenül esélyes a dobogó valamelyik fokára" - mondta Tarján András, a női válogatott kapitánya.

A világbajnokságon ötödik játékos szerepeltetése nem merült fel, mert a párosokat csak azonos országbeliek alkothatják, csapatversenyt nem rendeznek, s a válogatott edzői - a férfiaknál Harczi Zsolt, a nőknél Tarján András - egyetlen egyéni számra szakmailag nem tartották indokoltnak a kiajánlást.

Két éve, az olaszországi Courmayeurban rendezett kontinensviadalon a magyar küldöttség egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett. Mind a három dobogós eredmény a nők jóvoltából született: a csapatversenyben az együttes a harmadik, párosban a Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina kettős a második, míg vegyesben a Tóth, Werner Schlager (osztrák) duó az első helyen végzett. A férfiak csapatban a 17. helyen zárt, Pázsy Ferenc pedig bravúros teljesítménnyel bejutott a 16 közé.

[origo] / (MTI)