Vágólapra másolva!
Oláh Tibor 55 kg-ban ezüst-, Bóna László pedig 60 kg-ban bronzérmet szerzett a Szombathelyen zajló kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon.

A délelőtt folyamán remeklő Oláh a fináléban a dél-korei Im De Vonggal mérkőzött: a pontnélküli első menet után a sorsolás neki kedvezett, s ő ezt pillanatok alatt ki is használta, így megszerezte a vezetést. A második két percben az ázsiai versenyző egyszer sikeresen "kikergette" őt a szőnyegről, amiért egy pontot kapott, így ezt a szakaszt megnyerte. Az aranyéremről döntő periódusban mindkét versenyző sokat próbálkozott, ám nem született pont, s ezzel újra összekapaszkodás következett, amiben Im volt a kedvezményezett, aki - nehezen, de - ezt pontra is váltotta, és megnyerte a Nagydíjat.

A nap másik magyar érmét a délelőtt az elődöntőig menetelő Bóna László szerezte, aki a bronzcsatában a dán Hailannal találkozott, s szoros mérkőzésen 2-1-es menetaránnyal győzött. A kategória első helyét az ukrán Vakulenko szerezte meg, a négy között Bónát verő koreai Kang Kjung Illel szemben.

A délután folyamán még három magyar volt érdekelt a reményágon, ám a 66 kg-ban szereplő Bóna Csaba és a 74 kg-os Dajka Zsolt és Veréb István is már az első mérkőzésén kiesett. A 66 kg-osoknál a végső győzelmet a török Seref Eroglu szerezte meg, miután a döntőben 2-0-ra verte a 2003-ban junior világbajnoki bronzérmes orosz Magomed Magomedovot. A 74 kg-ban a francia Alain Hassli győzött a dél-koreai Csoj Duk Hon ellen 2-0-ra.