Vágólapra másolva!
Két napig Törökországra figyel a súlyemelővilág: csütörtökön és pénteken Isztambulban tartja centenáriumi választókongresszusát az IWF, a sportág nemzetközi szövetsége, amelynek magyar elnökét, Aján Tamást csaknem bizonyos, hogy újabb négy évre megerősítik tisztében.

Az utóbbi annak ellenére valószínűsíthető, hogy a magyar szövetség az athéni magyar doppingügyek nyomán Aján újjáválasztása ellen foglalt állást, mondván, az IWF elnöke nem állt ki eléggé Gyurkovics Ferenc, Kovács Zoltán és Kecskés Zoltán védelmében. Az IWF elnöksége ugyanakkor pár héttel ezelőtti budapesti összejövetelén egyértelműen Aján Tamás mellett tette le a voksát.

Mindenesetre a pénteki választás előtt csütörtökön még az ünneplésé a főszerep, a centenáriumi eseményre hivatalos nem csupán az IWF megannyi küldötte, tisztségviselője, a nemzetközi sajtó számos képviselője, hanem a külföldi meghívottak listáján ott van, s szerda esti nem hivatalos információ szerint már meg is érkezett Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is.