Vágólapra másolva!
Dariusz Michalczewski a francia Fabrice Tiozzótól szombaton elszenvedett KO-veresége ellenére sem lát okot arra, hogy befejezze profi pályafutását, ugyanakkor véglegesen továbbra sem döntött jövőjéről.

"Nem érzem úgy, hogy a szombati meccs miatt abba kellene hagynom a bokszot, ezért nem a befejezés, sokkal inkább a folytatás mikéntjén gondolkodom, de még kell néhány hét a végleges döntésig" - mondta a 37 éves lengyel-német sztár.

A Bokszvilágszervezetnél (WBO) korábban évekig világbajnok Michalczewski közel másfél év után lépett ismét szorítóba a hamburgi gálán, amelyen a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúyú koronáját próbálta elhódítani Tiozzótól, aki azonban a hatodik menetben kiütötte.

"A szombati meccs nem sikerült jól, a bíró jogosan szakította félbe a küzdelmet" - nyilatkozott a Tigrisnek nevezett bokszoló.

Hamburgban Erdei Zsolt, Michalczewski klubtársa megosztott pontozással legyőzte az argentin Hugo Hernan Garayt, s ezzel harmadszor védte meg a tavaly januárban megszerzett WBO félnehézsúlyú címét. Klaus-Peter Kohl, az Universum menedzsere hétfőn úgy nyilatkozott, nem tudja, van-e értelme annak, hogy Michalczewski szorítóba lépjen, inkább Erdei mérkőzését szervezné meg Tiozzo ellen.