Vágólapra másolva!
Népes mezőny, 43 ország 583 versenyzője vesz részt a pénteken kezdődő madridi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, amelyen a magyar színeket hét induló képviseli. A legnépesebb csapattal, 67 atlétával Oroszország utazik a spanyol fővárosba, míg a britek 46, a franciák pedig 42 versenyzőt neveztek.

A kontinenstorna legidősebb résztvevője a lett távolugrónő, a 39 éves Valentina Gotovska lesz, míg a legfiatalabb a horvátok 16 éves futója, Daniela Grgic, aki 400 m-en áll rajthoz.

Sérülés miatt lemondta a részvételt Kelly Holmes, a britek kétszeres olimpiai aranyérmes középtávfutója. A szigetországi sportolónő térdfájdalmakkal bajlódik, s edzője, valamint orvosai is azt javasolták: maradjon távol a kontinensviadaltól. Holmes 800 és 1500 m-en nyert aranyérmet Athénban.

Érdekesség, hogy az Eb valamennyi résztvevője a Palació de Deportes csarnoktól alig 100 m-re található hotelben lesz elszállásolva, és az európai szövetség 300 atléta elhelyezésének költségeit állja.

A magyar csapatot négy férfi - Farkas Attila (60 m), Szeglet Zsolt (400 m), Tölgyesi Péter (hármas), Zsivoczky Attila (hétpróba) - és három nő - Papp Krisztina (3000 m), Vaszi Tünde (távol), Molnár Krisztina (rúd) - alkotja.