Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét végén Magyarországon tartott szakmai tanácskozást a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) síkvízi bizottsága és a szervezet elnökségének több tagja. A megbeszélés fő célja a bizottság új elnöke, Vaskuti István törekvései szerint olyan javaslatok megfogalmazása volt, melyek segítségével a világbajnokságok programja kedvezne az élő televíziós közvetítéseknek.

A tanácskozáson több külső szakértőt is meghallgattak a meghívottak, akik között kubai, kanadai, orosz, spanyol, román és lengyel szakemberek mellett ott volt például Josef Capousek, a német válogatott szövetségi kapitánya is.

Az ICF síkvízi bizottsága márciusban a nemzetközi szövetség elnöksége elé terjeszti a vb-finálék programjának átalakítását szorgalmazó tervét, miszerint az eredményhirdetéseket a versenyek végére hagyva az 1000 méteres döntőket hét-hét, az 500 és 200 méteres finálékat pedig öt-öt perces időközönként indítanák, így a verseny közvetítése folyamatossá válhat, és a két órás esemény alatt helyszínen is fenntartható a szurkolók érdeklődése.

A másik javaslat szerint az előző évi világbajnokság, illetve a Világkupa-sorozat legjobbjait kiemelnék, s nekik csak a középfutamok során kellene bekapcsolódniuk a vb-küzdelmekbe. A feltörekvő kajak nemzetek versenyzői így először a saját szintjükön álló lapátforgatókkal mérkőznének meg, a sportág nagyjai számára pedig felértékelődne a Vk-sorozat jelentősége.