Vágólapra másolva!
Majoros István kézlenyomata is felkerült a Magyar Sportcsillagok Falára. Az elmúlt évi athéni olimpián a kötöttfogású birkózás 55 kg-os súlycsoportjában győztes versenyző a százharmincegyedik a sorban, akit ez a megtiszteltetés ért.

Novemberben a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó Janics Natasa volt az eleddig utolsó kiválasztott, akinek a tenyérlenyomata felkerült a Hemingway Alapítvány gondozásában létrehozott Magyar Sportcsillagok Falára, pénteken pedig az olimpiai bajnok birkózó Majoros István lett a következő.

A hagyományosan az Erzsébet körúti Pizza Hut étteremben megtartott tenyerelési ceremónián jelen voltak a válogatott további kiválóságai, így a Sydneyben olimpiai második helyezett Bárdosi Sándor, a négyszeres vb-ezüstérmes Deák Bárdos Mihály, valamint a kétszeres Európa-bajnok Ritter Árpád is. S természetesen megjelent a válogatott szövetségi kapitánya, a háromszoros világbajnok Komáromi Tibor is.

Majoros Istvánt az ünnepségen dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, az 1972-es müncheni olimpia bajnoka köszöntötte: "Az athéni győzelmeddel a legendák közé kerültél, de ezzel együtt természetesen elvárjuk tőled, hogy ősszel a budapesti világbajnokságon is kiemelkedő erdményt érj el" - fogalmazott a 100. magyar olimpiai arany birtokosa, aki a tenyerelési ceremónia zárásaként átnyújtotta Majorosnak az őt megillető emlékplakettet és a szobrot.

"Az elmúlt két hétben sajnos beteg voltam, de a jövő héten már teljes értékű munkát végzek a válogatott keretben. A nemzetközi versenyeken a 60 kg-os súlycsoportban fogok indulni, a budapesti vb-n viszont újra az 55 kg-ban" - mondta el Majoros az ünnepséget követő kötetlen beszélgetés során.

A Kecskemét 31 éves klasszisának - aki egyébként Pomázon él - tenyérlenyomata százharmincegyedik a Hemingway Alapítvány gondozásában létrehozott Magyar Sportcsillagok Falán, amely a Testnevelési Egyetem aulájában található, így az ünnepség után Majoros tenyérlenyomata is ide került.