Vágólapra másolva!
Meglepetésre a francia Brian Joubert vezet a férfiak rövidprogramja után a vasárnapig tartó torinói műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. Tóth Zoltán csak a 29. helyen végzett.

A címvédő tökéletes produkciót mutatott be, míg az első számú favoritnak tartott orosz Jevgenyij Pljuscsenko bizonytalankodott, így a csütörtök délutáni kűrt riválisa várhatja kedvezőbb helyzetből. Ezzel együtt a háromszoros világ- és Európa-bajnok klasszis hátránya nem jelentős, tehát visszavágási esélyei megmaradtak. A magyar versenyző többször hibázott, ezért nem érte el célját, azaz a legjobb 24-be kerülést, ami azt jelentette volna, hogy másnap is jégre léphet.

A párosoknál az első három helyen orosz duó végzett, a Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin kettős pedig megvédte címét. Az egyetlen apróbb meglepetést az szolgáltatta, hogy a második Julija Obertasz, Szergej Szlavnov kettős megelőzte a korábbi világ- és Európa-bajnok Marija Petrova, Alekszej Tyihonov duót. A negyedik Eb-aranyát besöprő Totmjanyina és Marinyin sikeréért 30 ezer dollárt kapott. Ebben a számban nem volt magyar induló.

Férfiak, állás a rövidprogram után:
1. Brian Joubert (francia) 76,98 pont
2. Jevgenyij Pljuscsenko (orosz) 75,33
3. Stephane Lambiel (svájci) 69,97
...29. Tóth Zoltan 43,64.

Páros:
1. Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin (orosz) 196,28 pont
2. Julija Obertasz, Szergej Szlavnov (orosz) 177,10
3. Marija Petrova, Alekszej Tyihonov (orosz) 175,89