Vágólapra másolva!
A jégtáncosok kötelezője után a 11. helyről várhatja a folytatást a magyar Hoffmann Nóra, Elek Attila duó a torinói műkorcsolya Európa-bajnokságon. Az élen a címvédő Tatjana Navka, Roman Kosztomarov kettős áll. A párosoknál a rövidprogram után a dobogót három orosz pár foglalja el.

A várakozásoknak megfelelően a címvédő Tatjana Navka, Roman Kosztomarov kettős áll az élen a jégtáncosok kötelezője után a torinói műkorcsolya Európa-bajnokságon. A Hoffmann Nóra, Elek Attila duó a 11. helyről várhatja a folytatást. Az orosz páros nagy fölénnyel, majdnem négy pont előnnyel előzi meg a második helyezett Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov ukrán kettőst.

A kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes magyarok - akik igyekeznek pályafutásuk során először az első tízben végezni felnőtt világversenyen - különösebb hiba nélkül teljesítették a kötelezőt. A tavalyi budapesti kontinensviadalon egyébként éppen a 11. helyen zártak. Az originalra csütörtökön 13:30-tól kerül sor, míg a nyitónap programjában 19:15-ös kezdettel még a párosok rövidprogramja szerepel.

Ami a párosokat illeti: a rövidprogram után az első három helyen orosz duó áll, s közülük is a Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin kettős várhatja az élről a folytatást. Az egyetlen apróbb meglepetést az szolgáltatja, hogy a címvédő mögött a Julija Obertasz, Szergej Szlavnov kettős a második, megelőzve a korábbi világ- és Európa-bajnok Marija Petrova, Alekszej Tyihonov duót.

A kűrre szerdán 19 órától kerül sor.

eredmények
páros, állás a rövidprogram után: 1. Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin (orosz) 69,70 pont 2. Julija Obertasz, Szergej Szlavnov (orosz) 63,59 3. Marija Petrova, Alekszej Tyihonov (orosz) 63,15

jégtánc, állás a kötelező után: 1. Tatjana Navka, Roman Kosztomarov (orosz) 44,19 pont 2. Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov (ukrán) 40,39 3. Albena Denkova, Makszim Sztavijszkij (bolgár) 40,08 ...11. Hoffmann Nóra, Elek Attila 30,72.