Vágólapra másolva!
Nőipárbajtőr-válogatottunk vasárnap kellemetlen meglepetésként csupán a kilencedik helyen végzett a budapesti csapat Világkupán, azaz a szombati gyenge egyéni szereplés után nem sikerült javítani a mérlegen. A győzelmet az olimpiai ezüstérmes németek szerezték meg.

Azután, hogy a szombati egyéni Világkupán egyetlen vívónőnk sem jutott be a nyolcas döntőbe, a csapatversenyben mindenképpen jobb eredményre számítottunk, ám már az első akadályt sem sikerült leküzdeni.

A Tóth Hajnalka, Szász Emese, Mincza Ildikó, Révész Julianna összeállítású együttesünk a nyolc közé jutásért 38-34-re kikapott Ukrajnától. Az utolsó asszó előtt a találatokban addig nem bővelkedő mérkőzésen 20-18-ra még mi vezettünk, ám ezután Szász Emese 20-14-re alulmaradt a rutinos Vibornovával szemben. S bár a folytatásban együttesünk mindhárom mérkőzését megnyerte - sorrendben a lengyelek, az osztrákok, majd az olaszok ellen -, az "alsó ágon" csupán a 9. helyet szerezhette meg.

"Sajnos a szezonkezdésre anyagi forrás hiányában nem tudtunk alapozó edzőtáborral készülni, s ez rögtön ez első versenyen keményen visszaütött. Ezzel együtt azonban az is tény, hogy az athéni olimpia után talán túlságosan is hosszúra nyúlt a pihenő időszak" - nyilatkozta Szabó Bence szövetségi kapitány.

Forrás: [origo]

Német öröm: Bokel, Duplitzer, Heidemann és Markovic nyakába kerültek az aranyérmek

Az athéni olimpián győztes oroszok meglepetésre az elődöntőben nem bírtak az észtekkel, s később a bronzérmet is elbukták a kínaiakkal szemben. A döntő úgy indult, hogy az olimpiai ezüstérmes németek "fegyverszünetet" kötöttek az észtekkel, hiszen nyolc asszó után 9-9-volt az állás. Az utolsó párban Rohi sokáig két tussal is vezetett Heidemann ellen, de a német vívónő fordított, 21-17-re nyert. Így a németek Duplitzer szombati egyéni győzelme után a csapatverseny aranyérmét is hazavitték Budapestről.

Eredmények:
a 16 között:
Ukrajna - Magyarország (Tóth H. +1, Mincza 0, Szász -5) 38-34
a 9-16. helyért:
Magyarország (Tóth H. +9, Szász +4, Révész 0) - Lengyelország 45-32
a 9-12. helyért:
Magyarország (Szász +6, Révész +5, Tóth H. +3) - Ausztria 45-31
a 9. helyért:
Magyarország (Révész +4, Szász +4, Tóth H. -2) - Olaszország 45-39
a negyeddöntőben:
Németország - Egyesült Államok 45-32
Kína - Ukrajna 45-31
Oroszország - Svájc 45-39
Észtország - Franciaország 45-27
az elődöntőben:
Németország - Kína 45-25
Észtország - Oroszország 45-39
az 5. helyért:
Franciaország - Ukrajna 45-38
a 3. helyért:
Kína-Oroszország 34-32
a döntőben:
Németország - Észtország 21-17

Végeredmény: 1 Németország (Claudia Bokel, Britta Heidemann, Imke Duplitzer, Marijana Markovic), 2. Észtország (Maarika Vosu, Heidi Rohi, Olga Alekszejeva), 3. Kína (Li Na, Csang Li, Luo Hsziao-jüan, Sen Vej-vej), 4. Oroszország, 5. Franciaország, 6. Ukrajna, ... 9. Magyarország (Mincza Ildikó, Szász Eemese, Tóth Hajnalka, Révész Julianna).

Fábik Tibor