Vágólapra másolva!
Édesebbnek tartana egy esetleges Tour de France-sikert Jan Ullrich német kerékpáros, ha a legyőzöttek között ott lenne a világ legrangosabb viadalának utóbbi hat kiírásában diadalmaskodó amerikai Lance Armstrong is.

A T-Mobile sztárja - aki 1997-ben nyert már Tourt - azt követően nyilatkozott, hogy napvilágot látott: a texasi klasszis nem kíván indulni a júliusi versenyen, ugyanis már 2004-ben történelmet írt sikersorozatával. "Nem hiszem, hogy Lance kihagyja a következő Tourt. Szerintem meg akarja védeni címét. Nagyszerű lenne, ha ő is ott lenne a mezőnyben, s én győznék, mert így édesebb a siker" - fogalmazott Ullrich.

Armstrong azonban egyszer így, másszor úgy nyilatkozik indulásával kapcsolatosan, legutóbb például újra azt mondta, meglehet, mégis részt vesz a Touron, illetve áprilisban hozza meg a végleges döntést. Az amerikai sztár az idei évtől új néven szereplő csapata, a Discovery Channel Pro Cycling Team hétfői sajtótájékoztatóján beszélt idei terveiről. Elmondta: hosszú idő után először nem egyedül a Tour de France-ra koncentrál.

"Elsősorban egy kemény edzőtábort szeretnék végigcsinálni, s majd április végén kiderül, indulok-e a Touron" - szögezte le a hatszoros győztes. Armstrong jelezte, ha nem vesz részt a július 2-án kezdődő viadalon, akkor az olasz (Giro d'Italia), vagy a spanyol (Vuelta a Espana) körversenyen rajthoz áll.

Armstronghoz kapcsolódó hír, hogy a kerekes pert nyert a brit The Sunday Times egyik újságírója ellen. A Tour-király a lapot és annak sportújságíróját, David Walsht azért perelte be, mivel részleteket közöltek abból a könyvből, amelyben állítólagos doppingolásáról esik szó. A londoni bíróság még nem döntött a kártérítés mértékéről, amely minden bizonnyal hatszámjegyű lesz.

Armstrongról Alan English és Walsh az LA-ügy: Lance Armstrong titkai című - kizárólag Franciaországban kiadott - könyvében azt állítja, a kerekes teljesítménynövelő szereket használt, és ezek segítségével érte el sikereit. A vádakat kategorikusan visszautasító texasi klasszis azt elérte, hogy a művet ne adják ki Nagy-Britanniában, de mivel a könyv megjelent Franciaországban, ezért a szerzőpáros ellen Párizsban is indított pert.