Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt Carlos Moyá a döntőben nagy küzdelemben legyőzte a thaiföldi Paradorn Srichaphant (2.) és ezzel megvédte címét a 400 ezer dollár összdíjazású indiai férfi tenisztornán. Az adelaide-i tornán a svéd Joachim Johansson emelhette magasba a serleget. 

Moyá 18. ATP-tornagyőzelmét szerezte meg, s 52 ezer dollárt kapott sikeréért. Moyá ezt azonnal felajánlotta az összesen tizenkét indiai-óceáni országot érintő december 26-ai szökőár áldozatainak megsegítésére. A katasztrófa mostanáig több mint 156 ezer ember halálát okozta, Madrasban közel kétszázan hunytak el. A tavalyelőtti madrasi bajnok Srichaphan 30 600-zal vigasztalódott.

Madras, döntő:
Moyá (spanyol, 1.) - Srichaphan (thaiföldi, 2.) 3:6, 6:4, 7:6 (7-5)

A második helyen kiemelt svéd Joachim Johansson nyerte a 419 ezer dollár összdíjazású adelaide-i férfi tenisztornát, miután a döntőben két játszmában verte az ötödikként rangsorolt amerikai Taylor Dentet. A 22 éves győztes elsősorban remek adogatásainak és tenyereseinek köszönheti a sikerét, amely a második tornagyőzelme volt karrierje során.

Adelaide, döntő:
J. Johansson (svéd, 2.) - Dent (amerikai, 5.) 7:5, 6:3

Czink Melinda nem jutott a 110 ezer dollár összdíjazású ausztráliai tenisztorna főtáblájára, miután a selejtező utolsó fordulójában simán kikapott a szerb-montenegrói Ana Ivanovictól.

Canberra, selejtező:
Ivanovic (szerb-montenegrói) - Czink Melinda 6:1, 6:3