Vágólapra másolva!
"A Tour de France nem szerepel a 2005-ös versenyprogramomban" - nyilatkozta egy amerikai tévéállomásnak Lance Armstrong, a sportág legjelentősebb országúti viadalának hatszoros győztese. Ezek szerint a 32 éves csodabiciklista egyelőre nem növeli Tour-sikereinek számát, viszont ott lesz a madridi világbajnokságon.

"Mindig is az volt az álmom, hogy hatszor megnyerjem a Tour de France-t, s ezzel csúcstartó legyek. Most, hogy a vágyam teljesült, más kihívásokat keresek magamnak" - mondta az austini (Texas) kerékpáros. "Ilyen kihívás lehet az egyórás világcsúcs megdöntése vagy a világbajnoki győzelem, amelyre a szeptember 20. és 25. között esedékes madridi vb-n lesz alkalmam." (Az egyórás rekordot 1996 óta az angol Chris Boardman tartja 56,375 kilométerrel.)

Ugyanakkor Johan Bruyneel, az amerikai Discovery Channel csapat sportigazgatója - Armstrong "főnöke" - nem akarta megerősíteni a hírt, miszerint versenyzője nem indul az idei Tour de France-on. "Ha Lance így döntött volna, akkor én lennék az első, aki tudomást szerez erről. Én azonban nem tudok ilyesmiről" - mondta a belga menedzser. Az viszont már bizonyos, hogy Armstrong nem vesz részt sem a Vueltán, sem a Giro d'Italián.

Ch. Gáll András