Vágólapra másolva!
Meglepetésre a Daniela Hantuchova, Dominik Hrbaty szlovák kettős 2-1-re legyőzte a címvédő amerikai duót az ausztráliai Perthben zajló tenisz Hopman-kupán, így továbbra is nyílt, hogy a B csoportból melyik gárda jut be a torna fináléjába. Argentína 2-1-re legyőzte a német együttest az A csoportban, így elsőként került be a döntőbe.

Az összecsapás már a két egyes után eldőlt, miután Hantuchova Meghann Shaughnessyt, míg Hrbaty James Blake-et verte két játszmában, a páros mérkőzés ugyanakkor rendkívüli izgalmakat hozott. A 6:0-ra elvesztett első szett után ugyanis a tengerentúli páros a másodikat és a harmadikat is rövidítésben nyerte.

A B csoportban így mind a négy együttes - a hazaiak és a hollandok is - 1-1 győzelemmel és vereséggel áll két forduló után, így a pénteki utolsó kör dönt a kvartett első, azaz döntőt érő helyéről. Az ugyanakkor már eldőlt, hogy az ausztrálok nem lesznek finalisták, miután Mark Philippoussis szerdai lágyéksérülése miatt nem tudnak kiállni az amerikaiak ellen.

Hopman-kupa, 2. forduló, B csoport:
Szlovákia - Egyesült Államok 2-1
Hantuchova - Shaughnessy 6:4, 6:2
Hrbaty - Blake 7:6, 6:4
Hantuchova, Hrbaty - Shaughnessy, Blake 6:0, 6:7, 6:7

Argentína 2-1-re legyőzte Németországot az A csoportban, így elsőként jutott be a torna fináléjába. A dél-amerikaiak első alkalommal kerültek be a viadal döntőjébe. Az összecsapás már a két egyes után eldőlt, mert a német Tommy Haas a második szett elején combizom-húzódást szenvedett, s egyelőre bizonytalan, hogy indulhat-e a január 17-én kezdődő Australian Openen.

A csoport, 3. forduló:
Argentína - Németország 2-1
Dulko - Grönefeld 6:3, 2:6, 1:6
Coria - Haas 5:7, 3:2-nál Haas feladta
Coria, Dulko - Haas, Grönefeld játék nélkül