Vágólapra másolva!
Meglepetésre második mérkőzésén is vereséget szenvedett az Anasztaszja Miszkina, Marat Szafin orosz kettős az ausztráliai Perthben zajló tenisz Hopman-kupán.

Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül így Oroszország elvesztette esélyét az első helyre, azaz a döntőbe jutásra a vegyes csapatok nem hivatalos világbajnokságán. Az előzetesen favoritnak tartott egység ezúttal a Gisela Dulko, Guillermo Coria alkotta argentin csapattól kapott ki 2-1-re.

Az A csoport első helyéről így az egyaránt két győzelemmel álló argentin és német együttes csütörtöki mérkőzése dönt. A kvartett negyedik tagja, az olasz gárda az oroszokhoz hasonlóan két vereséggel rendelkezik.

A B csoportban Mark Philippoussis combsérülés miatt nem tudott kiállni a sorsdöntő páros mérkőzésre a hollandok elleni párharcban, így a hazaiak elszenvedték első vereségüket. A házigazdák férfi játékosa reméli, hogy a pénteki, Egyesült Államok elleni találkozón már ismét pályára léphet.

Hopman-kupa, 2. forduló, A csoport:
Argentína - Oroszország 2-1
Dulko - Miszkina 2:6, 1:6
Coria - Szafin 7:6 (7-4), 6:1
Dulko, Coria - Miszkina, Szafin 6:2, 6:0

B csoport:
Hollandia - Ausztrália 2-1
Krajicek - Molik 3:6, 5:7
Wessels - Philippoussis 7:6 (7-5), 3:6, 6:2
Wessels, Krajicek - Philippoussis, Molik - játék nélkül a hollandok nyertek

A hetedik helyen kiemelt német Florian Mayer nem jutott a negyeddöntőbe a 419 ezer dollár összdíjazású adelaide-i férfi tornán, miután a második fordulóban két sima játszmában kikapott a svéd Thomas Enqvisttől. A másodikként rangsorolt, szintén svéd Joachim Johansson ugyanakkor bekerült a legjobb nyolc közé, igaz, három szoros szettben tudta csak legyőzni a belga Xavier Malisse-t.

2. forduló (a 8 közé jutásért):
Kiefer (német, 3.) - Saulnier (francia) 6:4, 6:3
Enqvist (svéd) - Mayer (német, 7.) 6:3, 6:3
O. Rochus (belga) - Stepanek (cseh) 6:0, 6:3
J. Johansson (svéd, 2.) - Malisse (belga) 6:7 (4-7), 6:3, 7:6 (7-2)

A világelső Roger Federer két játszmában legyőzte a brit szervakirály Greg Rusedskit az egymillió dollár összdíjazású dohai férfi torna második fordulójában. A tavalyi döntős horvát Ivan Ljubicic simán nyert a spanyol Marc Lopez ellen. A harmadik helyen rangsorolt francia Sebastian Grosjeannak sem okozott gondot a legjobb nyolc közé jutni, hiszen mindössze három játékot engedélyezett a dél-koreai ellenfelének.

2. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):
Federer (svájci, 1.) - Rusedski (brit) 6:3, 6:4
Grosjean (francia, 3.) - Li (dél-koreai) 6:3, 6:0
Ljubicic (horvát, 6.) - M. Lopez (spanyol) 6:1, 6:4
F. Lopez (spanyol, 7.) - Vico (olasz) 6:2, 7:6 (8-6)
Davigyenko (orosz, 8.) - Beck (szlovák) 7:6 (7-2), 6:2
Santoro (francia) - Monfils (francia) 6:2, 4:6, 7:5 Ű
Nadal (spanyol) - Verdasco (spanyol) 6:2, 6:4
Costa (spanyol) - Chiudinelli (svájci) 6:3, 6:2

A negyeddöntő párosítása: Federer-F. Lopez, Grosjean-Davigyenko, Ljubicic-Nadal, Santoro-Costa