Vágólapra másolva!
Az Év sportolója választáson csak a négy egyéni olimpiai bajnokunk - Janics Natasa, Nagy Tímea, Igaly Diána és Vörös Zsuzsa - előzte meg Sebestyén Júliát, aki még februárban a budapesti műkorcsolya Európa-bajnokságon a sportág első magyar női egyéni Eb-aranyát szerezte. A tiszaújvárosi versenyző egy svájci gálával zárta az esztendőt.

- Hogyan töltötte az ünnepeket?
- December 24-n, vagyis szenteste napján délelőtt még Budapesten edzettem, de amint végeztem, azonnal beültem az autómba és indultam Tiszaújvárosba, haza a szüleimhez. S így még a karácsonyfa díszítéséből is kivettem a részemet. Sajnos azonban megint csak kevés időt tölthettem otthon, mert hétfőn este már Svájcban kellett lennem.

- Mi dolga akadt arrafelé?
- Még régebben elvállaltam egy fellépést. Megmondom őszintén, hogy amikor hétfőn elindultam, még fogalmam sem volt, hogy hol van az a város, Villars, ahol este korcsolyázni fogok. Csak annyit tudtam, hogy a genfi repülőtéren várnak a szervezők. Szerencsére vártak is...

- És ha nem várták volna?
- Ilyen még nem fordult velem elő, és remélem, hogy nem is fog. A tájékoztató anyagban mindenesetre volt telefonszám, így nem estem volna kétségbe. Egyébként a gála nagyon jól sikerült, egy helyi klub szervezte, s fellépett a vb- és Eb-ezüstérmes bolgár Denkova, Sztavijszki jégtánckettős, s persze a hazaiak nagy kedvence, a vb-negyedik helyezett Stéphane Lambiel is.

Forrás: [origo]

Sebestyén Júlia három olimpiai bajnok, Katarina Witt, Viktor Petrenko és Alekszej Urmanov társaságában

- Akkor az év végén ez már a sokadik gálaszereplése volt rangos partnerekkel.
- Így van, hiszen az Art On Ice-szal nemcsak Budapesten, hanem előtte Prágában is felléptem. Utána pedig az a megtiszteltetés ért, hogy Katarina Witt is meghívott a jégshow-jába, ahol olyan klasszisokkal szerepelhettem együtt, mint a korábbi olimpiai bajnok Viktor Petrenko és Alekszej Urmanov, vagy az egykori világbajnok Brian Orser és Yuka Szato.

- A gálázások után az új év viszont rögtön versennyel kezdődik.
- Így van, mindjárt a második hét végén rendezik a magyar bajnokságot, de már a torinói Európa-bajnokág is nagyon közel van. S tudom, hogy ezen, mint címvédőnek, komoly kötelezettségem van!

Fábik Tibor