Vágólapra másolva!
Vasárnapra eldőlt: Kótai Mihály jövő szombaton a nyíregyházi Bujtosi Sportcsarnokban az amerikai Manning Gallowayjel találkozik a WBF nagyváltósúlyú világbajnoki övéért.

Kótai eredeti ellenfele, a 41 éves Vince Phillips pár napja kéztörés miatt visszalépett a mérkőzéstől, azóta folyt a helyettes keresése. Ezt a 44 éves Gallowayben találta meg Kótai menedzsmentje - Krzysztof Zbarski, a Polish Boxing Promotion tulajdonosa és Veres László menedzser-edző.

Galloway - Phillipshez hasonlóan - rutinos öreg róka, akinek 61 győzelem (13 K. O.), 17 vereség és 1 döntetlen szerepel a mérlegében. Nem akárki, 1989-től 1993-ig őrizte a WBO váltósúlyú világbajnoki címét. Azóta csupán 12:6 a mérlege, habár utolsó három mérkőzését megnyerte.

"Biztosan lesz egy-két trükkje számomra, de el fogom venni a kedvét a viccelődéstől", mondta ellenfeléről magabiztosan Kótai, aki bizakodva készül az összecsapásra. Szakértői vélemények szerint nem lehet kétséges a rakamazi fiú győzelme, már csak azért sem, mert a fordított alapállású Galloway valószínűleg gyengébb öklöző Phillipsnél.

Az ellenfelénél négy centivel alacsonyabb - 172 centis - Kótai mérlege 30 győzelem, 1 vereség.

Ch. Gáll András