Vágólapra másolva!
Vereckei Ákos, a honi kajak-kenu sport kiemelkedő alakja a jövőben nem Sári Nándorral, hanem Séra Miklóssal készül fel a hazai és nemzetközi versenyekre. A változás azonban reményei szerint nem érinti majd a kétszeres ötkarikás bajnok négyes tagjainak további közös munkáját - ezt maga a klasszis kajakos jelentette be szerdán, sajtótájékoztató keretében.

"1995 óta dolgoztam Sári Nándorral, és nagyon szép eredményeket értünk el együtt" - mondta az ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok versenyző. - "Ezzel együtt az augusztusi athéni olimpia után úgy gondoltam, hogy ha 2008-ban, Pekingben is megfelelően helyt akarok állni, akkor változásra, frissítésre van szükségem. Szerencsére konfliktusmentesre sikerült az elválás."

Arról, hogy miért Séra Miklósra esett a választása, Vereckei a következőképpen fogalmazott: "Az elmúlt évek megmutatták, hogy rendkívül jó edző. Sok fiatal tehetség készül a csapatában, s ez mindenképpen húzóerő lehet a számomra."

A kétszeres olimpiai bajnok 27 éves lapátforgató a jövőben is eddigi klubja, a Domino-Honvéd alkalmazásában marad. "Az, hogy valaki egyesületet nem, de edzőt vált, a sportág sajátossága. Ebbe nem akarunk beleszólni, elfogadjuk Ákos döntését" - jelentette ki Tóth A. Péter, a szakosztály elnöke, aki egyben azt is elárulta, hogy a névadó T-Mobile-lal 2006. december 31-ig meghosszabbították az együttműködési megállapodást.

A sajtótájékoztatón megjelent Angyal Zoltán, a válogatott szövetségi kapitánya is, aki kifejtette: egyrészt sajnálja, hogy megszakadt Vereckei és Sári gyümölcsöző kapcsolata, másrészt megérti, hogy 9-10 év után egyes versenyzőknek szükségük van a változásra.

"Remélem, az elkövetkezendő pár év azt igazolja, hogy jó döntés született" - mondta.

Újságírói kérdésre válaszolva a kajakos azt mondta: olimpiai bajnok társaival, a továbbra is a szakágvezető Sárival készülő Kammerer Zoltánnal, Storcz Botonddal és Horváth Gáborral úgy döntöttek, jövőre is egy csapatot alkotnak. A 2005-re vonatkozó válogatási elvek szerint ugyanakkor az egyesben és párosban mutatott teljesítmények alapján alakulnak majd ki az Eb-n, illetve a vb-n induló kvartettek, tehát a szelektáló viadalokon mind a négyüknek bizonyítaniuk kell ezekben a számokban.