Vágólapra másolva!
Carlos Moya és Rafael Nadal is megnyerte pénteki egyesét, így a spanyol válogatott a szombati páros előtt 2-0-ra vezet az amerikaiak ellen a tenisz Davis-kupa sevillai döntőjében.

A papírformának megfelelően Carlos Moyá, a hazaiak legjobb teniszezője háromszettes találkozón, 1 óra 56 perc alatt legyőzte a vendégek második számú játékosának számító Mardy Fisht.

A hagyományos világranglistán 37. tengerentúli teniszező kezdett jobban, 3:1-re elhúzott, de ezzel gyakorlatilag el is lőtte puskaporát. A több mint 26 ezres közönség nagy részének támogatását élvező spanyol salakmenő (5. a rangsorban) ugyanis ezt követően beindult, átvette az irányítást, s előbb egyenlített, majd fordított a 40 perces első szettben.

A 34, illetve 42 perces folytatás izgalommentes volt, csak Moyá brékelt, így nem is lehetett kétséges a végeredmény.

A második összecsapás már a meglepetés kategóriájába tartozik, hiszen a mindössze 18 éves Rafael Nadal maratoni csatában, 3 óra 38 perc alatt legyőzte a világranglistán második Andy Roddickot.

Az első játszmát rövidítésben nyerte az amerikai klasszis, de Nadal gyorsan egyenlített. A harmadik szettben 6:6-ig fej-fej mellett haladt a két játékos és Roddicknak játszmalabdája volt, de nem tudta értékesíteni.

Az utolsó felvonásban Roddick nyerte az első játékot, ám ezzel el is lőtte minden puskaporát, s ellenfele 5:1-re elhúzott. Roddick még szépített, de már nem volt esélye arra, hogy fordítson.

A házigazdákat már csak egy győzelem választja el a végső sikertől.

eredmények
Davis-kupa, döntő, Sevilla
Spanyolország - Egyesült Államok 2-0
Nadal - Roddick 6:7, 6:2, 7:6, 6:2
Moyá - Fish 6:4, 6:2, 6:3

a további program
szombat, 16.00
Robredo, Nadal - M. Bryan, B. Bryan

vasárnap, 12.00
Moyá - Roddick
Nadal - Fish.