Vágólapra másolva!
A téthez képest meglehetősen simára sikeredtek a férfi elődöntők az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A világelső Roger Federer és a negyedik kiemelt Lleyton Hewitt is három szettben győzött, előbbi az angol Tim Henmant, utóbbi a svéd Joachim Johanssont oktatta.

Federer az első játékos lehet Mats Wilander óta, aki egy idényben három Grand Slam-tornán diadalmaskodik, hiszen Ausztráliában és Wimbledonban ő emelhette magasba a trófeát.

Hewitt eddig kétszer játszhatott döntőt GS-versenyen, és mindkettőt megnyerte (2001 US Open, 2002 Wimbledon). A villámléptű ausztrál zsinórban tizenhatodik meccsén győzött és sorozatban a negyedik tornán jutott el a döntőig.

A két teniszező eddig tizenkétszer találkozott és a mérleg Hewitt felé billen, mivel hétszer győzött, szemben Federer öt diadalával. Utoljára az idei wimbledoni negyeddöntőben mérkőztek, akkor a svájci négy szettben verte az ausztrált.

Kemény pályán eddig ötször csaptak össze, és itt is Hewitt van fölényben, eggyel többször fogadhatta ellenfele gratulációját.

férfi egyes, elődöntő:
Federer (svájci, 1.) - Henman (brit, 5.) 6:3, 6:4, 6:4
Hewitt (ausztrál, 4.) - J. Johansson (svéd, 28.) 6:4, 7:5, 6:3