Vágólapra másolva!
A női asztalitenisz-válogatottunk szövetségi kapitányi posztját továbbra is Tarján András tölti be, a férfi szakág élén azonban változás történt: Volper Lászlót a még aktív játékos Harczi Zsolt váltja. A szakvezetők már keretet is hirdettek, mégpedig a fiatalítás jegyében.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) korábbi határozatának értelmében az elnökségen belül működő szakmai bizottság ülést tartott, melynek témája az új idény felnőtt válogatott keretedzőinek kijelölése és a felkészülés elveinek egyeztetése volt. A megbeszélés végeztével Harczi Zsoltot és Tarján Andrást nevezték ki a férfi-, illetve a női válogatott edzőjének. A két szakember kinevezése egyelőre a jövő évi világbajnokságig, azaz 2005 májusáig szól, miután az őket megbízó vezetőség mandátuma az év végén lejár, és a további döntések a márciusban felálló új MOATSZ-elnökség kompetenciájába tartoznak.

Tarján András kinevezését tehát meghosszabbították, míg az egykori olimpikon, ötszörös egyéni bajnok Harczi Zsolt új szakvezető a válogatott élén. A 37 éves, edzői végzettséggel rendelkező Harczi még ma is aktív játékos, Ausztriában szerepel. Az eddigi szakember, Volper László szövetségi edzőként segíti a férfikeret munkáját, valamint a tehetségkutatásban segít területi edzőként. Az új férfiválogatott-edző és a keretek összeállítása, valamint a menedzselés szándéka egyértelműen a fiatalítás koncepcióját tükrözi mind a férfiaknál, mind a nőknél.

Az új idényben a válogatottak először Eb-selejtező mérkőzésen mutatkoznak be, a férfiak október 5-én Lengyelország, a nők október 12-én Litvánia ellen játszanak Budapesten.

A válogatott keretek:
férfiak: Demeter Lehel (Kecskeméti Spartacus), Fazekas Péter (Langenlois), Jakab János (BVSC), Lindner Ádám (BVSC), Molnár Csaba (Ceglédi VSE), Molnár Krisztián (BVSC), Muskó Péter (Basel), Pattantyús Ádám (Flötzersteig), Pázsy Ferenc (Plüderhausen), Vitsek Iván (ASKÖ Linz), Zwickl Dániel (Tegernheim)

nők: Bátorfi Csilla (Langweid), Éllő Vivien (Postás-MATÁV), Fazekas Mária (Statisztika), Kertai Rita (Postás-MATÁV), Li Bin (Statisztika), Lovas Petra (Postás-MATÁV), Molnár Zita (Statisztika), Pergel Szandra (Statisztika), Póta Georgina (Statisztika), Tóth Krisztina (Busenbach)

Fábik Tibor