Vágólapra másolva!
Az amerikai szupersztár, Andre Agassi nyerte a Cincinnatiben rendezett, 2,2 millió dollár összdíjazású férfi tenisztornát, a Mestersorozat hetedik állomását, miután a fináléban legyőzte az ausztrál Lleyton Hewittot.

A változatos mérkőzésen a 34 éves klasszis három játszmában diadalmaskodott ellenfelével szemben, s ezzel 16 hónap után tudott újra ATP-viadalt nyerni.

"Ez a siker mindenképpen új erőt ad számomra a folytatáshoz. Nagyon sok csalódás ért az elmúlt hónapokban, ezért egy kicsit megtörten érkeztem a versenyre, de most végre ismét beérett a rengeteg munka gyümölcse" - mondta boldogan az 59. tornagyőzelmét begyűjtő Agassi.

Eredmény, döntő:
Agassi (amerikai, 11.) - Hewitt (ausztrál, 10.) 6:3, 3:6, 6:2

Montrealban a második helyen kiemelt francia Amelie Mauresmo szenzációs játékkal, sima két játszmában verte az orosz Jelena Lihovcevát az 1,3 millió dollár összdíjazású női torna döntőjében. A jóval esélyesebb Mauresmo az egész mérkőzésen nyomasztó fölényben játszott, s mindössze 51 percre volt szüksége a győzelemhez.

"Úgy éreztem, hogy meccsről meccsre jobban megy a játék, egyre erősebb vagyok, de kétségtelenül a fináléban nyújtottam a legjobb teljesítményt" - nyilatkozta a francia klasszis, aki mindössze egy játékot engedélyezett ellenfelének.

Eredmény, döntő:
Mauresmo (francia, 2.) - Lihovceva (orosz) 6:1, 6:0