Vágólapra másolva!
Bár a Bangor (Maine) Daily News értesülése szerint Lance Armstrong, a Tour de France hatszoros győztese szombat óta már az Egyesült Államokban tartózkodik, egyelőre senki sem tudja pontosan, hogy hol. Mindenesetre augusztus 13-án rajongói elé lép.

A 32 éves austini kerékpáros felszívódott, köddé vált, és két héten át csakis a három gyermekével - Luke-kal, Grace-szel és Isabelle-lel - akar lenni, elzárva a világ és a sajtó elől. Lakóhelyén, Austin városában valóságos diadalmenetet terveznek a tiszteletére, akár az ókori Rómában a győztesen hazatérő hadvezérek dicsőségére.

Tehát augusztus 13-án - ugyanazon a napon, amelyiken megnyitják az athéni olimpiát - Austin városa tiszteleg nagy szülötte előtt. A helyi Capitolium lépcsőjére várják Armstrongot, és mintegy hatvanezer emberrel számolnak a szervezők.

Armstrongnak eddig kétszer tartottak diadalmenetet Austinban, először 1999-es, első Tour-sikere után, másodszor pedig 2001-ben.

Az idei parádé várhatóan mindkét korábbinál sokkal nagyobb lesz. Rockzenekarok lépnek fel, s Rick Perry texasi kormányzó, valamint az austini polgármester is beszédet mond.
Armstrong a tervek szerint szeptember 12-én, a San Franciscó-i Grand Prix-vel fejezi be 2004-es versenyidényét.

Ch. Gáll András