Vágólapra másolva!
A német Udo Müller nyerte a Tour de Hongrie magyar országúti kerékpáros körverseny 4. szakaszát, míg összetettben továbbra is a szlovák Remák Zoltán áll az élen.

Az etap balszerencsésen indult, ugyanis a mezőny csupán néhány száz métert tett meg Karcag belvárosában, amikor az eddigi legeredményesebb magyar, a prológon diadalmaskodó Lengyel Tamás bukott. A ferencvárosi versenyző egy előtte haladó kerekes elejtett kulacsa miatt hirtelen fékezett, majd ütközött riválisával.

Lengyelt hasi sérülés gyanújával a miskolci kórházba szállították. A kísérők alig tértek napirendre a váratlan esemény miatt, amikor jött a hír, hogy a célállomáson, Bükkben szakad az eső. Gayer Tamás versenyigazgató ezért az utolsó 13 km-t törölte a szakaszból, s a bükkszentkereszti hegyihajránál, 167 km után leintették a mezőnyt. A közel 700 méter magasságra vezető emelkedőn - ahogy az várható volt - teljesen szétszakadt a mezőny.

Az élen a ferencvárosi Víg Aurél, a német Udo Müller, a szlovák Robert Glajza és a francia Alexandre Roger alkotta kvartett haladt. A célvonalon Müller haladt át elsőként, s nem kis meglepetésre Víg a harmadik lett. Az összetettben elsőnek járó sárga trikót továbbra is Remák Zoltán viselheti, míg a legjobb magyarnak járó bordó mezt Lengyel kiesésével egy másik ferencvárosi, Garamszegi László szerezte meg.

4. szakasz, Karcag-Bükkszentkereszt, 167 km:
1. Udo Müller (német, Team RSH) 3:55:06 ó
2. Robert Glajza (szlovák, Sport Podbrezova) 6 mp hátrány
3. Víg Aurél (P-Nívó Betonexpressz FTC) 8 mp h.

Az összetett állása (sárga trikó):
1. Remák Zoltán (szlovák, Sport Podbrezova) 13:03:56 ó
2. Martin Prazdnovsky (szlovák, Sport Podbrezova) 1:53 p hátrány
3. Phillip Thuaux (ausztrál, Cyclingnews.com) 2:08 p h.
...5. Garamszegi László (P-Nívó Betonexpressz FTC) 4:31 p h.

Szombaton a Mezőkövesd és Kékestető közötti 143 km-es "királyetap" vár a mezőnyre.