Vágólapra másolva!
Bardóczky Kornél és Kiss Sebő játssza a pénteki két egyest a Norvégia elleni Davis-kupa-mérkőzésen, Szegeden.

A csütörtöki sorsoláson kiderült, hogy a DK Euro-afrikai zóna II. csoportjának péntektől vasárnapig tartó 2. fordulójában a pénteki nyitómérkőzésen Bardóczky Helge Koll-lal találkozik 12.30-tól, míg az ezt követő második mérkőzésen Kiss Sebő a norvégok legjobbjával, Jan Frode Andersennel csatázik.

A folytatásban szombaton a párosra (13.30 ó), vasárnap két újabb egyesre (12.30 ó) kerül sor. A két egyes játékos mellett a kisebb sérüléssel bajlódó Kisgyörgy Gergely, illetve Balázs György tagja Kis Sándor szövetségi kapitány csapatának. Kisgyörgy gyomorpanaszai miatt csütörtökön edzett először, még mindig lázas, ezért bizonytalan, hogy pályára léphet-e szombaton, Bardóczky Kornél oldalán párosban.

"Tekintettel arra, hogy Gergő szereplése egyelőre bizonytalan, Kiss Sebő veszi fel a küzdelmet pénteken egyesben a norvégok legjobbjával, Andersennel" - mondta Kis Sándor kapitány. "Bízom Sebőben, mert a jelenlegi hazai mezőnyben ő játssza a leggyorsabb teniszt, s remélem megállja a helyét a norvéggal szemben. Egyben debütálni is fog, hiszen a Davis-kupában először játszik három nyert szettre menő meccset. Balázs Gyurira szintén komoly szerep vár: amennyiben Kisgyörgy nem jön rendbe, akkor ő lesz Bardóczky párostársa szombaton." Az ellenfélnél Andersenen és Kollon kívül Anders Haaseth, Fredrik Johnsen és Erling Tveit bevethető.

A csoport első fordulójában a magyarok áprilisban, Dublinban 4-1-re verték Írországot, ezzel a 15 év után nyertek ismét idegenben. Norvégia ugyanakkor Ukrajnát győzte le. Magyarország három év után szerepelhet a DK-ban ismét hazai pályán. Az I. csoportba jutáshoz összesen három győzelem kell.

Hazai siker esetén a csapat a Portugália - Szerbia és Montenegró összecsapás győztesével mérkőzik. A magyarok utoljára 69 éve találkoztak a norvégokkal, s akkor hazai pályán 3-2-re nyertek.

(MTI)

Andersen kiesett, és jön Szegedre/sport/egyeni/tenisz/20040714agassi.html?pIdx=2