Vágólapra másolva!
A francia országúti kerékpáros körverseny, a Tour de France szervezői kizárták az olasz Stefano Casagrandát és a szlovén Martin Hvastiját, mivel Olaszországban doppingolás gyanúja miatt nyomozás folyik ellenük.

"Padovából levelet kaptunk, hogy a két kerekes ellen vizsgálat indult. Ezután azt mondtuk a csapatvezetőknek, hogy a továbbiakban a két versenyző nem szívesen látott vendég a Touron" - közölte a háromhetes viadal hétfői szünnapján Jean-Marie Leblanc főszervező.

Alig egy héttel a verseny kezdete előtt a szervezők kijelentették, hogy azok nem állhatnak rajthoz, akik ellen doppingolás gyanújával nyomozás vagy per folyik. Ezért nem vehet részt a 91. Touron a brit David Millar, a francia Cedric Vasseur és az olasz Danilo Di Luca.

Mindeközben a német Jan Ullrich kijelentette: nem aggódik, hogy túl nagy a hátránya az amerikai Lance Armstronggal szemben, sőt kész a támadásra. Az 1997-es bajnok jelenleg 20. az összetettben, 55 másodperccel lemaradva az elmúlt öt alkalommal győztes, hatodik helyen álló világklasszistól.

"A Touron nagyon fontos, hogy az ember minden alkalmat kihasználjon a hátrány csökkentésére és a riválisok leszakítására, éppen ezért ha lehetőségem lesz rá, gondolkodás nélkül támadni fogok" - jelentette ki a viadal hétfői szünnapján a T-Mobile olimpiai bajnok kapitánya. Ullrich hozzátette: nem akar a döntéssel az utolsó előtti szakaszig, az egyéni időfutamig várni.