Vágólapra másolva!
A belga Tom Boonen nyerte a francia országúti kerékpáros körverseny, a Tour de France 6. szakaszát. Összetettben továbbra is a francia Thomas Voeckler vezet. A Bonneval és Angers közötti 196 km-es etap során több tömegbukás is történt, s az egyikbe a legutóbbi öt alkalommal győztes amerikai Lance Armstrong is belekeveredett, de az esést sérülés nélkül megúszta.

A mezőny egy kilométerrel a cél előtt fogta meg az utolsó szökevényt, a spanyol Juan Antonio Flechát, de rögtön hatalmas bukás rázta meg a karavánt, így mindössze mintegy 20-an érkeztek egyszerre a célba, közülük pedig Boonen diadalmaskodott. Az ausztrál Stuart O'Grady csütörtöki sikere után ezúttal második lett, így átvette a pontverseny éllovasának járó zöld trikót honfitársától, Robbie McEwentől.

Mivel az utolsó bukás éppen az egy kilométeres kapunál történt, így a szabályok értelmében mindenkit azonos idővel könyveltek el a szervezők. Rene Haselbachert, a Gerolsteiner csapat osztrák versenyzőjét kórházba kellett szállítani. Az első vizsgálatok szerint a kerekes - aki a tavalyi Touron is elesett és megsérült - a medencecsontját ütötte meg. Egyelőre bizonytalan, hogy Haselbacher folytathatja-e a viadalt.

eredmények, 6. szakasz, Bonneval-Angers, 196 km:
1. Boonen (belga, QuickStep-Davitamon) 4:33:41 ó
2. O'Grady (ausztrál, Cofidis) azonos idővel
3. Zabel (német, T-Mobile) a. i.
4. Hondo (német, Gerolsteiner) a. i.
5. Cooke (ausztrál, Fdjeux.com) a.i.
6. Marinangeli (olasz, Domina Vacanze) a. i.
...26. Ullrich (német, T-Mobile) a. i.
...34. Armstrong (amerikai, US Postal) a. i.

az összetettben (sárga trikó):
1. Voeckler (francia, Brioches La Boulangere) 24:37:30 ó
2. O'Grady 3:01 p hátrány
3. Casar (francia, Fdjeux.com) 4:06 p h.
4. Backstedt (svéd, Alessio) 6:06 p h.
5. Piil (dán, CSC) 6:58 p h.
6. Armstrong 9:35 p h.
...21. Ullrich 10:30 p h.

Szombaton a Chateaubriant és Saint-Brieuc közötti 204,5 km-es etap vár a mezőnyre.