Vágólapra másolva!
A sors fura játékának következménye, hogy Hidvégi György ötszörös felnőtt magyar bajnok ökölvívó most nem Tatán készül társaival - Bedák Pállal és Zsolttal, Kertész Henrikkel, Káté Gyulával, Balog Vilmossal és Balzsay Károllyal - az athéni olimpiára, hanem a július 24-én, Londonban esedékes, lengyel Wlodek Kopec elleni profi bemutatkozó mérkőzésre edz. Pedig akár az ötkarikás érem is benne volt műkedvelő pályafutásában - ehelyett most már a profi világbajnoki cím a célja.

"Nem vagyok megélhetési bokszoló, nem azért hagytam ott az amatőr mezőnyt, hogy százeurós fellépti díjakért egy garázs vagy egy raktárhelyiség pár tucatnyi nézőközönsége előtt verekedjek" - mondta a Polish Box Promotion 25 éves cirkálósúlyú (200 font, azaz 90,72 kg) öklözője, aki épphogy lemaradt az athéni olimpiáról - balszerencsés versenyzés és betegség is hátráltatta -, s amatőrként ötször nyert magyar bajnokságot. Hidvégi régi, kedves edzője, az egykori szupernehézsúlyú klasszis, a táncdalénekesként is babérokat aratott Szikora István irányításával készül a közelgő londoni meccsre.

"A népligeti Koko Gymben edzek, s egyben edzősködöm is, ugyanis már hosszabb ideje foglalkozom fiatalokkal. Nekem a boksz szenvedély, még szerencse, hogy innen-onnan mindig össze tudtam kaparni annyi pénzt, amennyire szükségem volt, mert az amatőrként megkeresett tízezrekből még saját magamat sem tudtam volna eltartani. Nemhogy a családomat, ugyanis van egy hároméves kisfiam is - természetesen Gyurinak hívják, ahogy engem és az édesapámat is" - mondta Hidvégi, aki másfél hónapja edz keményen első profimeccsére, de közben nem szakadt meg kapcsolata egykori válogatottbeli társaival sem.

"Nagyon szurkolok Öcsi bácsi csapatának, hosszú éveket töltöttem együtt Balzsay Karcsiékkal, szép évek voltak ezek. Kár, hogy nem tudtam igazán kifutni magam, egy-két világverseny érme bennem maradt. Úgy érzem, Balzsay, Bedák Pali és Káté Gyula közül bármelyik képes lehet az éremszerzésre az athéni olimpián, sőt, akár mindhárman egyszerre is. Szerettem volna én is közöttük lenni, de a kvalifikációs tornákon másképp alakult, meg is sérültem, így a profi karrieremet kezdtem építeni. Célom a világbajnoki cím, de hogy melyik szervezetnél, arról egyelőre fogalmam sincs, az a menedzserem dolga" - jelentette ki Hidvégi.

Ch. Gáll András