Vágólapra másolva!

Kiss Balázs befejezte pályafutását

Befejezte pályafutását Kiss Balázs, az atlantai olimpia kalapácsvető bajnoka. A 32 éves veszprémi nehézatléta elmondta, sérülései miatt döntött úgy, hogy nem folytatja a versenyzést.

"Egy dolog, amikor az ember magában eldönti, hogy vége és egy másik folyamat, amikor ezt közli a környezetével. Amikor elhatároztam, hogy abbahagyom, nagy megkönnyebbülést éreztem, hogy megszabadulok a fájdalomtól, attól a stressztől, hogy nem tudom elvégezni az edzésmunkát. Most, hogy ez nyilvánosságra került, nagy békét érzek, utoljára voltam címlapon" - mondta Kiss Balázs, aki 1999 óta bajlódik különböző sérülésekkel.

"Egész listát lehetne erről összeállítani, fájt a nyakam, a térdem nem bírta a terhelést, ínhüvelygyulladásom is volt. Mivel mindig kímélni kellett valamelyik testrészemet, rásérültem egy másikra. A 2002-es Európa-bajnokságon például abszolút jó formában voltam, de már nem bírtam olyan jól a kétnapos versenyt, mint korábban."

A folytatásról Kiss Balázs annyit árult el, hogy jelenleg a sport perifériáján érzi magát, s új hobbijának, a lovaglásnak hódol. Kiss Balázs - akinek legjobbja 83,00 méter - az 1996-os ötkarikás győzelem mellett az 1998-as budapesti Eb-n ezüstérmes, az 1995-ös és 1997-es vb-n, továbbá a 2002-es Eb-n 4., a 2001-es vb-n hatodik volt.