Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt Serena Williams és a hetedikként rangsorolt Jennifer Capriati is két sima játszmában nyert, így egymás ellen küzdhet majd a Wimbledonban zajló angol nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. Serena Williams, aki 2001 óta nem kapott ki a füves szentélyben, a francia Golovint, Capriati pedig az orosz Petrovát búcsúztatta.

Mindössze ötvenöt percet töltött tenisszel kedd délután az amerikai Serena Williams, miután a wimbledoni tenisztorna nyolcaddöntőjében 6:2, 6:1-re legyőzte a 16 esztendős, francia Tatiana Golovint. A másik amerikai ász, Jennifer Capriati is túlélte az orosz Nadia Petrova elleni összecsapást, az 1991-ben és 2001-ben egyaránt elődöntős klasszis 6:4, 6:4-re győzött.

Érdekesség, hogy az előző hónapban megrendezett francia bajnokságon, a Roland Garroson is a negyeddöntőben kerül szembe egymással a két amerikai, akkor Capriati győzött.

Ugyancsak negyeddöntőbe jutott a francia Amélie Mauresmo, aki az olasz Silvia Farina Eliát verte nagy csatában 7:5, 6:3-ra. A két évvel ezelőtti elődöntős összesen nyolc ászt adogatott, és 29 nyerőütése volt. Mauresmo következő ellenfele az argentin Paola Suarez lesz, aki ugyan az első játszmát elveszítette 6:4-re az olasz Rita Grandéval szemben, ám a következő két szettben parádézott (6:0, 6:2).

Az alsó ágon már az elődöntők is lezajlottak, Lindsay Davenport véget vetett Karolina Sprem menetelésének. A horvát teniszező korábban Venus Williamset is búcsúztatta, az ötödik kiemelt Davenport azonban már nagy falatnak bizonyult. Az amerikai húsz perc alatt besöpörte az első szettet, és a tovabbiakban sem engedte ki a kezéből az irányítást, a második játszma ötödik és hetedik játékában is elvette Sprem adogatását, és ezzel negyedszer jutott a legjobb négy közé az angol fővárosban.

Ellenfele Maria Sarapova lesz, aki szetthátrányból fordított Ai Szugijama ellen. Az orosz tinédzser eléggé csapkodóan játszott, több látványos megoldás után érthetetlen hibákat vétett, az első játszmában 5:5-nél elvesztette az adogatását, Szugijama pedig rutinosabb annál, hogy eltékozoljon egy ilyen lehetőséget, és behúzta a játszmát. A másodikban összeszedte magát a szőke szépség, 4-2-re elhúzott, és bár japán ellenfele egyenlített, 7-5-re Sarapováé lett a szett. A harmadik elején három bréklabdát hárított az orosz, majd beindult a henger, és 6-1-gyel lezárta a meccset.

eredmények, női egyes, 4. forduló:
Capriati (amerikai, 7.) - Petrova (orosz, 10.) 6:4, 6:4
S. Williams (amerikai, 1.) - Golovin (francia) 6:2, 6:1
Mauresmo (francia, 4.) - Farina Elia (olasz, 14.) 7:5, 6:3
Suarez (argentin, 9.) - Grande (olasz) 4:6, 6:0, 6:2.

negyeddöntő:
Davenport (amerikai, 5.) - Sprem (horvát) 6:2, 6:2
Sarapova (orosz, 13.) - Szugijama (japán, 11.) 5:7, 7:5, 6:1