Vágólapra másolva!
Mandula Petra és Els Callens két sima játszmában kikapott a Nadja Petrova, Meghann Shaughnessy kettőstől az angol nyílt teniszbajnokság párosversenyének harmadik fordulójában, így már nincs magyar játékos versenyben Wimbledonban.

Manduláék mindössze három játékot nyertek, azokat is az első játszmában, így nem tudták megnehezíteni a negyedik kiemelt ellenfél dolgát. Egyesben nem történt különösebb meglepetés a nőknél, Davenport, Sarapova és Szugijama is továbbment, és folytatja menetelését a horvát Sprem, aki Venus Williams és Shaughnessy után Maleevát is legyőzte.

A férfiaknál a tavalyi elődöntős Grosjean foglalta el elsőként helyét a legjobb 8 között, ahol a továbbra is nagyszerűen teniszező Florian Mayer lesz az ellenfele. A 20 esztendős német játékos (a Bild a - sulykot elvetve - új Beckerként emlegeti), aki a második fordulóban az argentin Gullermo Coriát, a harmadikban pedig a dél-afrikai Wayne Ferreirát búcsúztatta, a nyolcaddöntőben a svéd Joachim Johanssont győzte le az angol nyílt bajnokságon.

Mayer az idén már okozott néhány meglepetést, negyeddöntős volt Estorilban, Hamburgban a 16 közé jutott, többek között legyőzte a később Párizsban bajnokságot nyerő argentin Gaston Gaudiót és a cseh Jiri Novakot. A bayreuthi teniszező először indult Wimbledonban, s természetesen pályafutása legjobb eredményét könyvelhette el Grand Slam-tornán.

A világelső és címvédő svájci Federer megállíthatatlanul nyomul tovább az újabb győzelem felé, ezúttal a horvát Karlovic volt az áldozat. Ancic azért ötvenszázalékosra javította déli szomszédunk mérlegét, miután továbbjutott a belga Malisse ellen, aki a második szett elején sérülés miatt feladta a meccset.

A második helyen kiemelt amerikai Andy Roddick három játszmában, 1 óra 56 perc alatt győzött a német Alexander Popp ellen. Popp a hajrában három meccslabdát hárított, a negyedikkel azonban már nem tudott mit kezdeni. Roddick ellenfele a legjobb nyolc között a holland Sjeng Schalken lesz.

Az ötödik helyen kiemelt, s hazai közönség előtt szereplő Tim Henman négy játszmában, 3 óra 6 perc alatt látványos összecsapáson nyert a tavaly döntős ausztrál Mark Philippoussis ellen. Philippousiss a negyedik, s egyben utolsó szettben 5:3-as állásnál két meccslabdát hárított, s kiegyenlített, ám a rövidítésben végül veszített. Az ausztrál játékos többször - hevesen - bírálta ítéleteiért a mérkőzésvezetőt, s néhány esetben igaza is volt. Henman ellenfele a negyeddöntőben a horvát Mario Ancic lesz.

Az ausztrál különben utóbb közölte, nem áll szándékában elnézést kérni. "Mi a ... néz maga? Nyissa ki a ... szemét!" - tajtékzott a viadal 11. kiemeltje, majd miután Enric Molina figyelmeztette, a következő szavakkal ment vissza hozzá: "Nekem kellene figyelmeztetnem magát!" A négy szettben alulmaradt csillag utólag beismerte, hogy elvesztette a fejét, de hozzáfűzte, hogy okkal tette azt: "Nincs miért bocsánatot kérnem, bár az valóban nem szerencsés, hogy a tévén keresztül gyerekek is hallották a szavaimat" - jelentette ki.

férfi egyes, 4. forduló:
Federer (svájci, 1.) - Karlovic (horvát) 6:3, 7:6 (7-3), 7:6 (7-5)
Hewitt (ausztrál, 7.) - Moyá (spanyol, 9.) 6:4, 6:2, 4:6, 7:6 (7-3)
Grosjean (francia, 10.) - Ginepri (amerikai, 27.) 6:2, 6:2, 7:6 (7-4)
Schalken (holland, 12.) - Spadea (amerikai, 30.) 6:2, 7:5, 3:6, 6:2
Mayer (német) - J. Johansson (svéd) 6:3, 6:7 (5-7), 7:6 (7-5), 6:4
Ancic (horvát) - Malisse (belga) 7:5, 3:1-nél Malisse feladta
Roddick (amerikai, 2.) - Popp (német) 7:5, 6:4, 6:4
Henman (brit, 5.) - Philippoussis (ausztrál, 11.) 6:2, 7:5, 6:7 (3-7), 7:6 (7-5)

női egyes, 3. forduló, a vasárnap félbeszakadt találkozók:
Farina-Elia (olasz, 14.) - Ruano Pascual (spanyol) 2:6, 6:4, 7:5
Golovin (francia) - Gagliardi (svájci) 6:3, 2:6, 6:3
4. forduló:
Davenport (amerikai, 5.) - Zvonarjova (orosz, 12.) 6:4, 6:4
Szugijama (japán, 11.) - Tanasugarn (thaiföldi) 6:3, 7:5
Sarapova (orosz, 13.) - Frazier (amerikai, 31.) 6:4, 7:5
Sprem (horvát) - Maleeva (bolgár, 21.) 6:4, 6:4

női páros, 3. forduló:
Petrova, Shaughnessy (orosz, amerikai, 4.) - Mandula Petra, Callens (magyar, belga, 15.) 6:3, 6:0