Vágólapra másolva!
David Millar, a francia Cofidis csapat világbajnok kerékpározója beismerte, hogy doppingolt, miután két használt fecskendőt találtak egy házkutatatás során a lakásában, így alighanem búcsút inthet olimpiai részvételének.

A kedden őrizetbe vett Millart ama állításáról kérdezték, amelyek szerint doppingszert használt a tavalyi Tour de France-on - derül ki a L'Equipe írásából. Millar állítólag azt közölte a rendőrséggel, hogy pályafutása során az EPO nevű szerrel élt, amely a vörösvérsejtek oxigén-felvevőképességét növeli. Ez a kerékpározás szabályai szerint egyenlő egy pozitív doppingteszttel, amiért felfüggeszthetik a francia kerekest, aki ily módon nem indulhat sem az idei francia körversenyen, a Touron, sem az athéni olimpián.

Millart csütörtök reggel szabadlábra helyezték, miután vallomást tett. Ő már a nyolcadik a Cofidis-csapathoz tartozó versenyzők sorában, aki ellen vizsgálat indul doppinghasználat alapos gyanúja miatt. Januárban a Cofidis egyik orvosa ellen kezdődött ugyancsak doppingvád alapján vizsgálat, akkor Millar ártatlannak vallotta magát.