Vágólapra másolva!

Roddick belőtte magát a négy közé Queen's-ben

Andy Roddick saját világcsúcsát megdöntve új rekordot állított fel a leggyorsabb adogatások terén a queen's-i tornán. Az ifjú amerikai 246, 2 km/h-val ütötte meg a labdát, nem csoda, hogy a thaiföldi Srichaphan nem igazán tudta megszorítani az első kiemeltet. 

Roddick mostani levegő-föld rakétája majd két km/h-val gyorsabb, mint előző rekordsebességű szervája, amelyet a Davis-kupában püfölt be. Ehhez képest meglepő, hogy mindössze hat ászt ütött az amerikai, aki az elődöntőben Lleyton Hewittal találkozik majd. Hewitt az utolsó 21 meccséből csak egyet vesztett el Queen's-ben, a negyeddöntőben az orosz Andrejevet 78 perc alatt búcsúztatta, és ismét egy lépéssel közelebb került, hogy negyedszer is nyerjen Londonban.

Ez eddig csak Boris Beckernek és John McEnroe-nak sikerült, az ausztrál ehhez az elittársasághoz csatlakozhat, feltéve, hogy tudja majd kezelni Roddick bombáit. A másik két negyeddöntőben Grosjean és Li simán verte Stepaneket és Becket, előbbi ezzel zsinórban másodszor játszhat Queen's-ben elődöntőt, míg a koreai a selejtezőből verekedte el magát a finálé küszöbére.

Halléban az első kiemelt Federer Clement ellen is bizonyította, hogy miért áll elöl a rangsorban, de a második és harmadik helyen jegyzett Schüttler és Novak sem akart lemaradni a svájci mögött, így a hatodik kiemelt Fish a "kishal" a mezőnyben. Federer szombaton visszavághat Novaknak, eddigi egyetlen füves randevújuk alkalmával (1999 Wimbledon, 1. forduló) ugyanis a cseh elpáholta a világelsőt.

Birminghamben nem történt különösebb szenzáció, az Anna Kurnyikovát tudásával és kinézetével is elhalványító Sarapova esélyt sem adott Moliknak, így jutalmul a második kiemelt Schnyderrel meccselhet, a másik ágon pedig francia dominancia van, ugyanis Golovin és Loit is átlépett ellenfelén.

ATP-torna, Queen's (791 ezer euró, fű), negyeddöntő:
Roddick (amerikai, 1.) - Srichaphan (thaiföldi, 7.) 6:3, 6:3
Hewitt (ausztrál, 6.) - Andrejev (orosz) 6:3, 7:5
Grosjean (francia, 5.) - Stepanek (cseh, 15.) 6:3, 6:3
Li (dél-koreai) - Beck (szlovák) 6:3, 6:4

ATP-torna, Halle (791 ezer euró, fű), negyeddöntő:
Federer (svájci, 1.) - Clement (francia) 6:3, 7:5
Novak (cseh, 3.) - Haas (német) 6:4, 7:6 (7-1)
Schüttler (német, 2.) - Kiefer (német) 6:3, 7:6 (7-2)
Fish (amerikai, 6.) - Verdasco (spanyol) 6:2, 6:2

WTA-torna, Birmingham (170 ezer dollár, fű), negyeddöntő:
Schnyder (svájci, 2.) - Obata (japán) 6:3, 6:4
Loit (francia, 9.) - Tanasugarn (thaiföldi) 6:2, 6:4
Sarapova (orosz, 3.) - Molik (ausztrál, 8.) 6:3, 6:1
Golovin (francia) - Kremer (luxemburgi) 6:4, 7:5

[origo]

Sportszerűségből jelesre vizsgázott a Jancsó Miklós, Pákay Norbert kettős a Budaörsi Terraparkban zajló Siemens Mobile országos teniszbajnokságon. A duó ellenfele, Fonó László és Ott Márton utóbbi sérülése miatt nem tudott kiállni a fináléra, de Jancsóék úgy döntöttek, hogy nem szeretnének játék nélkül hozzájutni a bajnoki címhez.

Ezért megvárják, amíg Ott felépül sérüléséből. Így várhatóan három hét múlva az MTK-pályán kerül majd sor a döntőre. Férfi egyesben Kiss Sebő-Balázs György finálét rendeznek szombaton 11 órától, majd ezt követi a női döntő, amelyben Berecz-Szatmári Boglárka ellenfele Stadler Ildikó lesz.

férfi egyes, elődöntő:
Kiss S. (Tordas, 1.) - Szatmáry (Tálentum) 6:0, 6:2
Balázs (Hód, 5.) - Tatár (Tordas, 2.) 6:3, 4:2-nél Tatár sérülés miatt feladta

női egyes, elődöntő:
Berecz-Szatmári B. (ZTE) - Ács (MTK, 5.) 6:4, 7:5
Stadler (ZTE, 2.) - Berecz-Szatmári K. (ZTE, 3.) 6:3, 6:2

női páros, döntő:
Ács, Fodor (MTK, Vasas, 1.) - Berecz-Szatmári B., Berecz-Szatmári K. (ZTE) 6:3, 6:3

(MTI)

Tenisz ob: párosban is kiesett Noszály Sándor/sport/egyeni/tenisz/20040611roddick.html?pIdx=3