Vágólapra másolva!
Londonban Andy Roddick, Halléban pedig Nicolas Kiefer érvényesítette a papírformát, s jutott az aktuális teniszverseny negyeddöntőjébe. Véget ért a világranglistán hétfőn még 866. Ian Flanagan szárnyalása: a selejtezőből feljutott brit játékos a nyolcaddöntőben kikapott a francia Grosjeantól.

Az első helyen kiemelt, s címvédő amerikai Andy Roddick nehezen nyert a horvát Mario Ancic ellen a 760 ezer euró összdíjazású, füves pályás angliai teniszverseny nyolcaddöntőjében.

Véget ért a világranglistán hétfőn még 866. Ian Flanagan szárnyalása: a selejtezőből feljutott brit játékos, aki az első fordulóban a tavalyi wimbledoni döntős ausztrál Mark Philippoussist verte, majd a második körben a román Victor Hanescut búcsúztatta, simán kikapott a francia Sebastien Grosjeantól, ám így is legalább ötszáz helyet lép előre a rangsorban.

"Eddigi pályafutásom legszebb hete volt" - nyilatkozott a meccs után Flanagan, aki teljesítményéért - a dicsőség mellett - 11 200 eurót kapott. Eddig összesen alig több mint ötezret tudott "összeszedni" tenisztudományával.

eredmények, nyolcaddöntő:
Roddick (amerikai, 1.) - Ancic (horvát) 7:6, 4:6, 6:4
Grosjean (francia, 5.) - Flanagan (brit) 6:2, 6:0
Hewitt (ausztrál, 6.) - Marray (brit) 7:6, 7:6
Srichaphan (thaiföldi, 7.) - Dupuis (francia) 6:3, 7:5
Beck (szlovák) - Karlovic (horvát, 14.) 6:7, 7:6, 6:3
Stepanek (cseh, 15.) - Jen (tajvani) 6:2, 6:4
Andrejev (orosz) - Patience (francia) 6:4, 7:5
Li (dél-koreai) - Schalken (holland, 8.) 7:6, 6:7, 6:3

a negyeddöntő párosítása:
Roddick - Srichaphan, Andrejev - Hewitt, Li - Beck, Grosjean - Stapenek.