Vágólapra másolva!
Az Universum Box-Promotion történetének egyik legnagyobb vállalkozása a közép-európai idő szerint vasárnap hajnali 3.30-kor a Las Vegas-i MGM Grand Hotel kaszinójában 16 000 néző előtt sorra kerülő Felix Sturm-Oscar De la Hoya bokszvilágbajnoki címmérkőzés a WBO középsúlyú övéért. A bajnok Sturm ifjúkori példaképe, az eddig öt súlycsoportban a csúcsra jutott, de jelenleg cím nélkül álló, 16-szoros világbajnok ellen pályafutása eddigi legnagyobb pénzdíját kapja - egymillió dollárt -, ha viszont De la Hoya győz, akkor szeptemberben létre jöhet a százmillió dollárt megmozgató, Bernard Hopkins elleni megameccs, amelyen az "Aranyifjú" harminc millió dollárt kasszírozhat.

De la Hoya, a barcelonai olimpia pehelysúlyú bajnoka az eltelt 12 éve alatt felerősödött a középsúlyig, de hogy valóban elég erős-e a 75 kilóhoz, az majd csak vasárnap hajnalban derül ki. Eddigi 39 profimeccséből 36-ot nyert meg - 29-et KO-val -, hármat viszont elveszített. Az ellenfelénél hat évvel fiatalabb Strum veretlen: mind a húsz profi meccsét megnyerte, ebből kilencet kiütéssel.

"Én vagyok a fiatalabb, az erősebb, az éhesebb; minden mellettem szól!" - jelentette ki a pénteki sajtóértekezleten Sturm. A bukmékereknél azonban De la Hoya a hatalmas favorit, van, ahol 10:1, van, ahol 15:1 arányban. De la Hoya eddig 200 millió dollárt bokszolt össze, az utolsó húsz év egyik legnagyobb profi ökölvívójának tartják. Michael Timm, Sturm edzője mindenesetre védencére esküszik, mégpedig annak kivételesen erős lelki alkata miatt.

Ch. Gáll András