Vágólapra másolva!
Anasztaszja Miszkina kétjátszmás, 59 perces mérkőzésen legyőzte Jelena Gyementyjevát a francia nyílt teniszbajnokság női döntőjében, így élete első Grand Slam-diadalát ünnepelhette a Philippe Chatrier-stadionban.

Női egyes, döntő:
Anasztaszja Miszkina (orosz, 6.) - Jelena Gyementyjeva (orosz, 9.) 6:1, 6:2

A papírforma szoros csatát ígért, erre azonban teljesen rácáfolt a 27 perces első játszma. A rendkívül sokat hibázó Gyementyjeva ugyanis nem tudott lépést tartani pontosabban és bátrabban teniszező riválisával. A nagy lendülettel és magabiztosan játszó Miszkina irányította a labdameneteket, mindössze nyolc önhibája volt, míg ellenfelének 19, azaz kissé egyoldalúnak bizonyult a csata.

A második szett változást ígért, Gyementyjeva végre nyert két játékot, de ez sem hozta meg az önbizalmát. Továbbra is rendkívül pontatlanul játszott, kettőshibákat vétett, így esélye se volt arra, hogy kiegyenlítsen. Miszkina 4:2-nél újra elvette barátnője szerváját, s 55 perc elteltével már a mérkőzésért adogathatott. Gyementyjeva ugyan még szépíthetett volna, ám nem tudott élni a lehetőséggel, s ez el is eldöntötte a finálé sorsát.

A nyolcadik tornagyőzelmét ünneplő bajnok 838 500 eurót kapott sikeréért, míg a vesztes az összeg felével vigasztalódott.

Anasztaszja Miszkina: "Nagyszerű nap ez számomra, s határtalanul boldog vagyok, még akkor is, ha éppen a barátnőmet győztem le a fináléban. Életem legnagyobb álma teljesült, hogy nyerhettem a Roland Garroson."

Jelena Gyementyjeva: "Nem játszottam csúcsformában, sőt... Nagyon ideges voltam és szokatlanul sokat hibáztam. Remélem, hogy még lesz ilyen lehetőségem, nem ez volt az utolsó Grand Slam-döntőm, s akkor már élni tudok vele."

Férfi páros, döntő:
Malisse, O. Rochus (belga) - Llodra, Santoro (francia, 6.) 7:5, 7:5