Vágólapra másolva!
Történelmet írhat szombaton Oscar de la Hoya, ha a Las Vegas-i gálán legyőzi a Boksz Világszervezet (WBO) középsúlyú bajnokát, a német Felix Sturmot.

Ha a most 31 éves, barcelonai olimpiai aranyérmes amerikai csillagot - aki négy nagy profi szervezetnél (WBO, IBF, WBC és WBA) s öt kategóriában volt már világbajnok - középsúlyban is megkoronázzák, ő lesz az első ökölvívó, aki hat súlycsoportban is a csúcsra ér.

"Nem veszem félvállról a mérkőzést, Nevadában még félnehézsúlyúakkal is edzettem" - jelentette ki a 36/3-as profi mérlegnél tartó kihívó, aki 30 millió dollárt kap a fellépésért.

A hivatásosok között 20 összecsapásán még veretlen, 25 éves Sturm - aki a hamburgi Universumban Erdei Zsolt klubtársa - példaképének tekinti ellenfelét, ugyanakkor leszögezte: eljött a nemzedékváltás ideje.

De la Hoya tavaly szeptemberben - sokak szerint vitatható módon - elvesztette a WBC és a WBA nagyváltósúlyú koronáját, miután Las Vegasban pontozásos vereséget szenvedett a szintén amerikai Shane Mosleytól. A találkozó előtt Golden Boy - ahogy De la Hoyát becézik - azt mondta, ha kikap, visszavonul, de később meggondolta magát.