Vágólapra másolva!
A francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében Venus és Serena Williams is búcsúra kényszerült, előbbit Miskina, utóbbit Capriati győzte le. A férfiaknál két mérkőzésre került sor, melyeken Coria és Henman kiharcolta az elődöntőbe jutást. Mandula Petra számára is befejeződött a Roland Garros, az izraeli Ram oldalán ugyanis a legjobb nyolc között vereséget szenvedett a Hantuchova, Woodbridge duótól a vegyespárosok versenyében.

A Williams testvérek fekete napján Serena volt kénytelen először gratulálni ellenfelének, Jennifer Capriati ugyanis a római elődöntő után sorozatban másodszor bizonyult jobbnak az ifjabbik Williamsnél. Serena bőkezűen elszórta a bréklehetőségeket, tizennégyből csak négyet értékesített, ráadásul pontatlanabb volt, mint honfitársa, hiszen negyvenöt ki nem kényszerített hibája volt, szemben Capriati huszonnégyével.

Nővére még simább meccset játszott, fájdalom, ez most nem pozitív jelző, hiszen Venus játszmát sem nyert Miskina ellen. Az orosz az első játszmában kétszer is elvette ellenfele adogatását, és 28 perc alatt hozta az első szettet 6-3-ra. A másodikban a hetedik játék volt a döntő, amikor Williams pontot sem nyert a saját adogatójátékában, a végén pedig hiába volt három labdája az 5-5-höz Venusnak, mindannyiszor hibázott, így Miskina lesz Capriati ellenfele az elődöntőben.

Maria Sarapova már közel sem lehetett olyan boldog, mint honfitársnője, miután az argentin Paola Suarez kevesebb, mint egy óra alatt lejátszotta a pályáról. Suareznek egyesben ez az első Grand Slam-elődöntője pályafutása során, és az Open Era bevezetése ő a negyedik argentin, aki a legjobb négy közé jutott a Roland Garroson.

Hogy a végéré mégis pozitív mérlege legyen az oroszoknak, arról Jelena Gyementyijeva gondoskodott, aki a párizsi közönség kedvencét, Amelie Mauresmót győzte le.

A férfiaknál Coria és Moyá csatája a vártnál simábban alakult, bár Moyá az első két játszmában egyaránt 5-4-re vezetett, és a játszmáért adogathatott, a harmadik kiemelt argentin azonban a maga javára fordította mindkét szettet. A harmadikban aztán kétszer is elvette a spanyol adogatását, és ezzel továbbra is játszmaveszteség nélkül áll, utoljára Alberto Berasategui és Sergi Bruguera mutatott be hasonló menetelést, még 1994-ben.

Coria ellenfele az elődöntőben Tim Henman lesz, aki az argentin Chelát verte, szintén három szettben. A nem éppen salakspecialista Henman 1963 óta az első brit, aki elérte a legjobb négy mezőnyét.

női egyes, negyeddöntő:
Suarez (argentin, 14.) - Sarapova (orosz, 18.) 6:1, 6:3
Gyementyijeva (orosz, 9.) - Mauresmo (francia, 3.) 6:4, 6:3
Miskina (orosz, 6.) - V. Williams (amerikai, 4.) 6:3, 6:4
Capriati (amerikai, 7.) - S. Williams (amerikai, 2.) 6:3, 2:6, 6:3

Az elődöntő párosítása:
Suarez - Gyementyijeva
Miskina - Capriati

férfi egyes, negyeddöntő:
Coria (argentin, 3.) - Moya (spanyol, 5.) 7:5, 7:6 (7-3), 6:3
Henman (brit, 9.) - Chela (argentin, 22.) 6:2, 6:4, 6:4

vegyespáros, negyeddöntő:
Hantuchova, Woodbridge (szlovák, ausztrál) - Mandula Petra, Ram (magyar, izraeli) 6:3, 6:4