Vágólapra másolva!
Közel ezer rajongó gyűlt össze Pensacola történelmi belvárosában, hogy éltesse a múlt héten Antonio Tarvertől kiütéses vereséget szenvedő Roy Jones Juniort. A minden idők egyik legjobbjának tartott profi bokszoló nem bizonyult hálátlannak, és biztosítatta a tömeget arról, amit az a leginkább hallani akart: folytatja a pályafutását. 

A fightnews.com tudósítása szerint a hatalmas ováció közepette színpadra lépő Jones kissé el is érzékenyült a rajongók szeretnyilvánításaitól, és a patetikus hangulatnak megfelelő szavakkal a következőképpen szólt szülővárosa lakóihoz: "Mindannyiotokra szükségem van! Visszaszerzem azt, ami régen az enyém volt, ha nem is magamnak, de a városnak, amely lehetővé tette a legenda születését. Tudom, hogy Pensacola egy emberként áll mögöttem."

A tömeg csak akkor lett még hangosabb, amikor Jones feltette, majd meg is válaszolta a kérdést: "Akarjátok, hogy visszatérjek? Oké, akkor visszatérek."

Jones május 15-én a második menetben szenvedett kiütéses vereséget Antonio Tarvertől. Korábban 49 győzelme mellett mindössze egy veresége volt, de azt is leléptetés miatt gyűjtötte be Montell Griffin ellen. A 35 éves Jones - akit minden idők egyik legjobb bokszolójának tartanak - a Las Vegas-i mérkőzés után úgy nyilatkozott, nem kizárt, hogy az volt élete utolsó profi összecsapása. A hírt, hogy mégsem így döntött, valószínűleg nemcsak szülővárosa, hanem a teljes bokszvilág is örömmel fogadja.