Vágólapra másolva!
Magyar szempontból  biztatóan kezdődött az úszó Európa-bajnokság befejező napja: a vasárnap délelőtti selejtezőket sikerrel vette 400 m vegyesen Cseh László, továbbá a két vegyesváltó is, így az esti finálékban újabb fellépés vár rájuk.

Cseh, az Európa-csúcs birtokosa könnyedén úszva, rekordjánál majd tíz másodperccel gyengébb idővel is simán nyerte futamát, s az általa produkált 4:20.11 percnél jobbra senki nem volt képes a mezőnyben. A szám korábbi Európa-bajnoka, Batházi István harmadikként ért célba ugyanebben az időfutamban, de érvényes eredmény nélkül, ugyanis utólag kizárták szabálytalan forduló miatt.

Sokat nem pihenhetett Cseh László, mert következtek a váltók, s ő a magyar vegyesstaféta első embereként indult. A 100 m hát madridi Európa-bajnoka ezúttal is hozta a kötelezőt, mert a leghamarabb érintette a falat, s 56.27 másodperces idővel adta át a terepet váltótársának, Bodor Richárdnak. A Madridban kétszeres Eb-bronzérmes klasszis kevéssel ugyan, de a francia rivális mögé szorult, s később sem a pillangózó Gáspár Zsolt, sem a sprinter Zubor Attila nem tudta visszavenni az első helyet. A 3:41.02 perces idő ebben a selejtezőben második, az összesítésben pedig harmadik helyet ért, vagyis kedvező előjelek mellett lehet várni az esti döntőt.

Mindez a magyar női vegyesváltónak is sikerült. A Szepesi Nikolett, Kovács Ágnes, Boulsevicz Beatrix, Risztov Éva alkotta kvartett időfutamában 4:12.27 perccel harmadik lett, a teljes listát tekintve pedig a hetedik idővel került be a nyolc válogatottat felvonultató fináléba.