Vágólapra másolva!
A 2,4 millió euró összdíjazású hamburgi torna elődöntőjében a világelső Roger Federer esélyt sem hagyott Lleyton Hewittnak, és két játszmában búcsúztatta az egykoron szintén ranglistavezető ausztrált. A svájci zseni a fináléban Coriával játszik. 

Federer és Hewitt korábban tízszer találkoztak, és az ausztrál hét győzelme mellett a helvét mindössze hármat jegyzett. Most megszületett a negyedik, méghozzá a vártnál jóval könnyebben. A minden borításon kiváló teljesítményre képes Federer a tökéletesség határát súrolva ütött, amit Hewitt is elismert: "Túl jó volt ma. Ha ilyen teljesítményt nyújt, akkor nem tudom van -e valaki, aki megverheti."

A világelső 24 perc alatt letudta az első játszmát , aztán a másodikban is elvette Hewitt szerváját. 5-3-nál azonban elpazarolt egy meccslabdát, sőt Hewitt visszabrékelt, ám mielőtt még vérszemet kaphatott volna Kim Clijsters vőlegénye, az első kiemelt ismét elvette az adogatását, és ezzel lezárta a meccset.

Federer döntőbeli ellenfele a második helyen kiemelt Guillermo Coria lesz, az argentin a horvát Ivan Ljubicic ellen nyert, szetthátrányból fordítva.

elődöntők:
Federer (svájci, 1.) - Hewitt (ausztrál, 17.) 6:0, 6:4
Coria (argentin, 2.) - Ljubicic (horvát) 3:6, 6:1, 6:4.