Vágólapra másolva!
Meglepő és egyben önkritikus kijelentést tett Goran Ivanisevic, a 2001-es wimbledoni teniszbajnokság győztese: a horvát sztár úgy véli, a szervája már olyan gyenge, hogy a Williams nővérek ellen sem lenne esélye.

A 32 éves klasszis szerdán már az első fordulóban kiesett egy zágrábi challenger-torna párosversenyén, de ahelyett, hogy földhöz vágta vagy eltörte volna ütőjét - ez a "foglalatosság" jellemvonása volt közel másfél évtizedes pályafutásának -, önvizsgálatot tartott.

"Az adogatásom már nem olyan félelmetes, mint régen. Mások sokkal erősebben ütik meg a labdát" - vallotta be. "Talán most értem abba a fizikai állapotba, amit ideálisnak neveznek a női teniszben. Elképzelhető, hogy Serenával vagy Venusszal nagy csatát tudnék vívni."

Ivanisevic azt is elárulta: minden vágya, hogy idén is ott legyen Wimbledonban, de előtte még - ha sérült bal karja engedi - szerencsét próbál Párizsban, a Roland Garroson is. Az egykori csillag jelenleg csupán a 418. a hagyományos világranglistán, a kiemelt versenyeken szabadkártyára van szüksége a részvételhez.