Vágólapra másolva!
Kerékjártó Tamás az ötödik, Batházi István pedig a hatodik helyen végzett 200 m vegyesen a madridi úszó Európa-bajnokság szerdai napján. A középdöntőkből minden magyar kvalifikálta magát a csütörtöki fináléba: 200 m vegyesen Kovács Ágnes és Jakabos Zsuzsanna, 200 m mellen Bodor Richárd, 200 pillangón Cseh László is rajtkőre állhat.

Igazán meggyőző teljesítménnyel jutott a csütörtök esti döntőbe 200 m vegyesen Kovács Ágnes és Jakabos Zsuzsanna, illetve 200 m mellen Bodor Richárd, valamint 200 pillangón Cseh László. A nőknél a szerdai középdöntőben egy futamban, s egymás egymás mellett is úszó magyarok közül pillangón és háton Jakabos vezetett, mellen azonban a műfaj olimpiai bajnok klasszisa átvette a vezetést és magabiztosan nyert, ifjabb honfitársnője pedig remek sprinttel a harmadikként érkezett be. A 2:16.17 perces idő Kovácsnak a finalisták között a második helyet eredményezte, nála jobbat csak a címvédő Klocskova úszott, míg Jakabos az összesítésben az ötödik idővel (2:17.03 perc) került be a legjobb nyolc közé.

Kitett magáért Bodor Richárd is, aki a szakadó esőben a 200 m mell második elődöntőjében harmadikként érintette a falat, s ami még kellemesebb meglepetés: 2:14.26 perces teljesítménye az összesítésben is harmadik helyet ért.

Cseh László is bejutott a döntőbe 200 m pillangón, a magyar versenyző jól kezdett a szám második középdöntőjében, aztán visszavett a tempóból, hogy a befejező ötvenet már ismét nagyobb fordulatszám mellett teljesítse. A hajrának köszönhetően másodikként csapott célba, az 1:58.90-es idővel pedig a negyedik legjobbként várhatja a csütörtöki finálét.

Ami a döntőket illeti: Kerékjártó Tamás az ötödik, Batházi István pedig a hatodik helyen végzett 200 m vegyesen, míg a 100 méteres gyorsúszás fináléjában meglepetésre kikapott a címvédő és világcsúcstartó holland Pieter van den Hoogenband, az aranyérmet az olasz Filippo Magnini szerezte meg.

A nők versenyében az ukrán Szvitlana Bondarenko nyert 100 m mellen, illetve a francia Malia Metella a 100 m gyorson. A női 800 m gyorson hazai sikernek örülhettek a spanyolok, Erika Villaecija csapott elsőként a célba.

A hosszútávúszó Barsi Claudia a nyolcadik helyen végzett az 5 km-es távon. A férfiak 10 km-es számát az orosz Jevgenyij Koskarov nyerte.