Vágólapra másolva!
Négyből négy - így hangzik a magyar úszók szerda délelőtti madridi selejtezős mérlege, vagyis aki indult Kiss László kapitány válogatott csapatából az Európa-bajnokság harmadik versenynapjának matinés programjában, az tovább is jutott.

Elsőként a 100 m hát újdonsült Európa-bajnoka, Cseh László állta a javuló, de még mindig hűvöskés időben a próbát ezúttal 200 m pillangón, ahol is összesítésben a harmadik legjobb idővel (1:59.34 perc) biztosította helyét az esti középdöntőben.

Hasonlóképpen járt el a mellúszó olimpiai bajnok Kovács Ágnes, aki 2:17.48 perc alatt ért célba 200 m vegyesen, s másodikként került tovább, de a legjobb tizenhatot mozgósító középdöntős mezőnynek tagja Jakabos Zsuzsanna is, miután az ifjú talentum ideje (2:18.52 perc) a hatodik helyre volt jó ugyanennek a számnak az abszolút rangsorában.

A délelőtt méltó zárásaként a negyedik magyar szereplő is a középdöntőbe úszta magát: a 100 m mell friss Eb-bronzérmese, Bodor Richárd az úszásnem - amúgy neki kevésbé fekvő - 200-as távján a hetedik idővel szorított magának helyet a legjobb tizenhat között.