Vágólapra másolva!
Közepes időeredmények is elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy a spanyol fővárosban zajló úszó Európa-bajnokság második napjának selejtezőiből az összes érintett magyar - Kovács Ágnes, Batházi István, Kerékjártó Tamás és Zubor Attila - továbblépjen a középdöntőbe.

Igaz, a szerényebb teljesítmény a mezőny egészét jellemezte, s az általános "visszafogottságban" lényeges szerepet játszott, hogy a kedd délelőtti időfutamok előtt és alatt is végig esett az eső, hol jobban, hol kevésbé, amit kellőképpen nem ellensúlyozhatott ama tény, hogy magának az M-86 nevű nyitott uszodának a vizét ezúttal is a kellemes - és a szabályok előírta - 27 fokosra felmelegítették.

A magyarok közül elsőként a két férfi vegyesúszó csobbant a medencébe 200 méteren, s különösen Kerékjártó Tamás tett ki magáért, aki futamában 2:03.27 perccel győzött, összesítésben pedig a harmadik idővel jutott be a legjobb tizenhat közé. Itt folytathatja az esti középdöntőben a 400-on Európa-bajnok Batházi István is, aki 2:03.87-es eredményével a teljes rangsorban a nyolcadik lett.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnes 100 m mellen mutatkozott be az Eb-n, s az utóbbi időben már korántsem preferált számában 1:11.24 perccel a 10. időt úszta. A középdöntőben azonban - mondta el a matinés program zárultával Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek - már nem áll rajthoz, mivel a rövidebbik műfajt csak bemelegítésnek szánták a szerdai műsorban szereplő fontosabb szám, a 200 m vegyes előtt. A délelőtt negyedik magyar indulója, a sprinter Zubor Attila 50.66 másodperc alatt teljesítette a 100 métert, s 13.-ként került tovább az esti középdöntőbe.