Vágólapra másolva!
Egyetlen napon, június 5-én tulajdonképpen három Európa-bajnokság kerül megrendezésre a debreceni Főnix-csarnokban, ahol a Gatorade Fitparádé keretében a kontinens legjobb fitnesz- és testépítő versenyzői profi fitnesz, fitnesz forma és bodybuilding kategóriában is megmérkőznek egymással.

Az Eb jelentőségét mutatja, hogy kvalifikációs verseny a profi testépítő- és fitnesz-világbajnokságra, a "szakmában" legnagyobb megmérettetésnek számító Mr. Olympiára és a Fitnesz Olimpiára. Az is a verseny rangját jelzi, hogy megtiszteli jelenlétével a fitnesz és a testépítés két óriási egyénisége, a magyar származású Tímea Majorova és az amerikai Flex Wheeler.

Az Eb-n három kategóriában ötven-hetven versenyző indulása várható. Ami a magyarokat illeti, fitnesz formában Kállai Ildikó és Furján Gabriella, a profik között a korábbi szertornász válogatott Óváry Eszter indul, a testépítők között pedig Kis Horváth István és Nicu Giurgi képviseli a színeinket.

A Debrecen város kiemelt támogatását élvező, Európában egyedülálló Fitparádé a versenyek mellett még rengeteg programmal várja az érdeklődőket, többek között fitnesz- és wellnesskiállítással, divatbemutatóval és koncertekkel.

Az Eb programja:
Június 5., szombat:
11.00 óra: elődöntők
18.00 óra: döntők
21.00 óra: eredményhirdetés, gála

Jegyek 2000 és 4000 forintért kaphatók.

Fábik Tibor