Vágólapra másolva!
Mondhatni, a papírformának megfelelően alakult a női 400 m vegyesúszás döntője, ahol is a világ jelenlegi két legjobbja, Klocskova és Risztov ért a leghamarabb a célba, ami magyar szempontból sajnálatos: hogy ebben, s nem fordított sorrendben.

Risztov Eb-ezüstjét persze kalkulálni lehetett, éppenséggel a magyar győzelem bizonyult volna felettébb kellemes, ámde váratlan eredménynek ebben a számban, hiszen két éve, a berlini Európa-bajnokságon, s tavaly, a barcelonai világbajnokságon is ukrán-magyar "befutó" volt a vége.

Most Madridban a medence mesterségesen felmelegített vizében a Bp. Spartacus klasszisa féltávig tudta tartani a tempót a világcsúcstartó riválissal, onnantól már biztos volt Klocskova sikere. Az ukrán 4:38.52 perccel diadalmaskodott, csaknem 5 másodperccel elmaradva rekordjától, de a 4:40.34-gyel Risztov is bő négy másodperccel volt "hátrébb" magyar csúcsánál.

Kellemes meglepetésre ugyanebben a számban a még csak 15 éves pécsi Jakabos Zsuzsanna a negyedik helyet szerezte meg a délelőttinél jobb, 4:48.13 perces idővel.

"Kétszáz méterig minden rendben volt, a fordulóm azonban ekkor katasztrofálisra sikeredett, ott ment el végleg az aranyesély. Szerettem volna Klocskovát megverni, s jobb időeredményt is terveztem, ezzel együtt nem vagyok csalódott, ez az első olyan ezüstöm, amely várható volt" - mondta a döntő után Risztov Éva.

Jakabos ekként értékelt: "Az időm lehetett volna jobb is, de a helyezésemmel maradéktalanul elégedett vagyok életem első felnőtt világversenyén."