Vágólapra másolva!
Szász Emese a második, Nagy Tímea a harmadik helyen végzett a Mödlingben rendezett női párbajtőr Világkupa-versenyen. Győzött az orosz Okszana Jermakova. Naggyal együtt a német Imke Duplitzer vehetett át bronzérmet.

A magyarok közül még Mincza Ildikó és Tóth Hajnalka jutott be a negyeddöntőbe, előbbi hatodik, utóbbi nyolcadik lett. Hormay Adrien a legjobb 16 között fejezte be a szereplését.

Nedeczky György szakágvezető elmondta, hogy a viadal több ország versenyzői számára válogató volt - a magyaroknak nem -, így a franciák, az oroszok és a németek is gyakorlatilag a legjobb párbajtőrözőikkel képviseltették magukat. Összesen 119 vívó indult.

Eredmények:
az elődöntőben:
Szász - Nagy 15-10
Jermakova - Duplitzer 15-9

a döntőben:
Jermakova - Szász 15-13

Ezüstérmet szerzett a Mohamed Aida, Varga Gabriella, Knapek Edina, Varga Katalin összeállítású nőitőr-csapat a marseille-i Világkupa-versenyen. A magyarok a negyeddöntőben, illetve az elődöntőben nagyon erős ellenfél, a román, majd a lengyel együttes ellen nyertek, a fináléban viszont kikaptak az előzetesen verhetőnek tűnő németektől.

Egyéniben - egy nappal korábban - a magyarok közül Mohamed vívott a legjobban, ötödik lett. Varga Gabriella a 16-ig, Varga Katalin pedig a 32-ig jutott, míg Knapek Edina és Berta Adrienn már a 64-es tábla első körében vereséget szenvedett.

egyéni:
a negyeddöntőben:
Vezzali (olasz) - Mroczkiewicz (lengyel) 15-9
Scarlat (román) - Mohamed 15-13
Trillini (olasz) - Jucseva (orosz) 15-10
Gruchala (lengyel) - Granbassi (olasz) 15-9

az elődöntőben:
Vezzali - Scarlat 12-6
Trillini - Gruchala 15-8

a döntőben:
Trillini - Vezzali 11-10

csapat:
a negyeddöntőben:
Magyarország-Románia 45-31

az elődöntőben:
Magyarország - Lengyelország 45-40

a döntőben:
Németország - Magyarország 45-38