Vágólapra másolva!
A Bátorfi Csillával felálló német Müllermilch Langweid nyerte az idei női asztalitenisz BEK-et, a fináléban 6-1-es összesítéssel legyőzve az osztrák ASKÖ Erdgas Linz csapatát. Az ETTU-kupa német "házi döntőjében" a 3B Berlin 6-3-as összesítéssel kerekedett a TV Busenbach, Tóth Krisztina együttese fölé.

Bár az idei nemzetközi női asztalitenisz kupákban magyar csapat nem jutott fináléba, mégis komoly érdekeltségekkel bírtunk a péntek esti visszavágókon. A BEK-döntő második mérkőzésén a német Müllermilch Langweid (Bátorfi Csilla, Steff, Schreiner) 3-0-ra verte az osztrák ASKÖ Erdgas Linz csapatát, s mivel az első összecsapást is megnyerte 3-1-re, 6-1-es összesítéssel hódította el a trófeát.

A döntőben az utolsó pontot stílszerűen kilencszeres Európa-bajnokunk, Bátorfi Csilla ütötte be, aki a Langweid edzője is egyben. Bátorfi 3:1-re (11-6, 11-6, 12-14, 11-4) verte a cseh Vacenovskát, s 1997 után másodszor vezette BEK-győzelemig a Bundesligában jelenleg is listavezető Langweidet. (Mint ismert, a német csapat az idei BEK-kiírásban az elődöntőben 6-0-s összesítéssel a Statisztikát verte ki.)

A második legrangosabb európai kupa, az ETTU-kupa döntőjében Tóth Krisztina együttesének, a TV Busenbachnak nem sikerült a bravúr. Azután, hogy a 3B Berlin csapatától az első mérkőzésen otthon 3-2-re kikapott, pénteken este idegenben is alulmaradt, ezúttal 3-1-re. Tóthnak egy meccse volt, ezen 3:2-re kikapott Fischertől. Ám a kupagyőztes 3B Berlinben is akadt egy boldog magyar, hiszen a csapat edzője korábbi Európa-bajnokunk, Oláh Zsuzsa.

Fábik Tibor